AKTUELNO

Na Vračaru, u Novopazarskoj ulici, oko 16.00 časova, pre sedam dana, Goran Velinov je sišao ispred svoje zgrade da bi sačekao suprugu i ćerku Leu (14) sa Daunovim sindromom, na povratku iz Specijalne škole, kako bi im pomogao da parkiraju automobil na mestu označenom da je namenjeno invalidima. Dobio je, međutim, batine.

Reč je o T.M.(1969) i Z.S. (1995).

Kako saznajemo, policija je odmah identifikovala i privela dvojicu muškaraca. Reč je o T.M.(1969) i Z.S. (1995)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je napad na oca operisane devojčice sa smetnjama u razvoju kao i još jednog starijeg muškarca koje je, prema pisanju medija, u centru Beograda pretukao vozač automobila kada su zatražili da pomeri vozilo sa mesta rezervisanog za osobe sa invaliditetom, ispred zgrade u kojoj stanuju.

Foto: Tanjug

-Parking mesta za osobe sa invaliditetom ne predstavljaju ustupke na uštrb drugih građana i građanki, već su pokazatelj stepena poštovanja prava i ravnopravnosti svih u našem društvu - navela je poverenica u saopštenju i upozorila da nasilje ne sme da postane zamena za komunikaciju.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Janković je navela da su građani i građanke sa invaliditetom među najčešće diskriminisanim grupama, i da se svakodnevno susreću sa brojnim poteškoćama, počev od arhitektonskih barijera pa do predrasuda koje okolina ima prema njima.

M.Mijatović

#Hapšenje

'