AKTUELNO

Istraga će utvrditi ko stoji iza hladnokrvnog zločina.

Juče ujutru je u beogradskoj Ulici 27. marta ubijen Vlastimir Milošević (34), kjokušin reprezentativac Srbije. U njega je nepoznati napadač ispalio više hitaca iz „škorpiona“.

Ubica je jurio Miloševića po ulici pucajući na njega, da bi mu na kraju prišao i ispalio mu metak u bradu, koji je izašao kroz potiljak.

Vlastimirovo telo našli su prolaznici oko sedam časova ujutru na tramvajskim šinama u smeru ka Kalemegdanu, a prizor koji su zatekli bio je kao u mafijaškim filmovima.

- Telo su primetili mladići koji su automobilom išli uz Ulicu 27. mart. Kada su videli da čovek nepomično leži, pomislili su da mu je pozlilo i da je pao. Stali su da bi mu pružili pomoć, ali su tada videli da ima rupu od metka na glavi i odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć – rekao je očevidac za beogradske medije.

Foto: Printscreen

Ubica je prema nezvaničnim saznanjima čekao Miloševića da izađe iz zgrade u kojoj je živeo.

- Vlastimir Milošević živeo je u zgradi preko puta koje je ubijen. Sumnja se da je on juče ujutro izašao iz zgrade, gde ga je napadač već čekao maskiran kapuljačom. Počeo je da puca na njega još u ulazu zgrade. On se tada dao u beg, ali je ubica pojurio za njim i ranio ga u noge. Ranjeni Milošević nije mogao više da trči, pa ga je ubica na tridesetak metara od stana stigao i overio hicem u glavu. Inače, ispaljeno je osam metaka, od kojih su neki oštetili izloge obližnjih radnji - kaže izvor iz istrage.

Dok su pripadnici policije juče obavljali uviđaj na mestu pucnjave, iz zgrade je istrčala Miloševićeva žena. Ona je bila van sebe, plakala je i vrištala.

- Izletela je u majici, bez jakne. Bukvalno je preletela preko ulice i došla do Miloševićevog tela. On je bio okrenut na stomak. Kada ga je ugledala mrtvog, uhvatila se za glavu i počela da jeca - kaže jedan očevidac.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć kako bi zbrinula ženu.

- Verovatno su joj dali neke sedative da bi došla sebi, jer je doživela strašan šok. Inače, njih dvoje imaju dvoje male dece - dodaje sagovornik.

Prema rečima izvora iz istrage, ubijeni Milošević radio je kao obezbeđenje na beogradskim splavima.

- Imao je krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda. Na osnovu operativnih saznanja policije, dovodi se u vezu sa jednom kriminalnom grupom koja diluje kokain. Međutim, Milošević nikada nije hapšen zbog droge. Sumnja se da je bio povezan i sa Srbima koji su 2014. uhapšeni u Beču sa dva kilograma kokaina - kaže izvor iz istrage.

I. P.

#Beograd

#Pištolj

#Pucnjava

#Ubistvo

'