AKTUELNO

Srbin Milinko P. (28) osuđen je u četvrtak pred sudom u Berlinu na doživotnu kaznu zatvora.

Kako prenose nemački mediji, Srbin Milinko P. (28) osuđen je u Berlinu na doživotnu kaznu zatvora. On je usled bežanja policiji, pokosio studentkinju Johanu Han (22).

Kako prenose nemački mediji, Milinko je prošle godine devojku udario automobilom, nakon čega je preminula, ali je poginuo i suvozač koji se sa njim nalazio u vozilu. Takođe mu nije oproštena ni prebrza vožnja na nedozvoljenom mestu i bežanje od policije.

Suzan Han, majka nastradale Johane nakon suđenja rekla je da joj je laknulo i da je to bila kazna koju su tražili, prenosi nemački Bild.

Foto: Printscreen Facebook

- Sada možemo da nastavimo dalje i da naša ćerka počiva u miru - rekla je kratko Suzan.

Nesreća se dogodila u junu prošle godine oko 21 čas kada je Johana vozila bicikl. Njoj se upalilo zeleno svetlo i u trenutku kada je prelazila ulicu, na nju je naleteo vozilo marke "audi A6" kojim je upravljao Milinko P.

On se prema navodima nemačkih medija kretao brzinom većom od 80 kilometara na čas u zoni gde je dozvoljeno 30. Primetio je da ga policija prati, pa je pokušao da pobegne. U jednom trenutku je prošao na crveno svetlo i zakucao se u devojku na biciklu, kao i u još nekoliko automobila.

Johana je studirala sociologiju i bavila se humanitarnim radom.

Milinko je osuđen zbog ubistva i bežanja policiji usled prebrze vožnje.

Johana je podlegla povredama na licu mesta, dok je osamnaestogodišnji suvozač preminuo dan kasnije. Još tri osobe su bile na medicinskom tretmanu nakon nesreće.

Inače, trojica Srba među kojima je Milinko su pokušali da ukradu alat iz jednog kamioneta u vrednosti od 300 evra. U tom trenutku ih je primetila policija, koja je krenula za njima, a nekoliko trenutaka kasnije Milinko je pokosio studentkinju na semaforu.

#Nemačka

#Presuda

#Srbin

'