AKTUELNO

Ubistvo najavio statusom na Fejsbuku.

Miloš Čodanović (28) uhapšen je zbog sumnje da je juče izbo nožem do smrti svoju bivšu suprugu Moniku Ikotić (43), u kući njene majke Julijane.

Monikina majka, Julijana, povređena je dok je pokušala da spase kćer. Nožem kojim je njena ćerka dobila smrtne ubode, zadobila je povredu na prstu leve ruke, koji je u zavoju.

Tragedija u kući Monikine majke Julijane i očuha Boroša Lukača, dogodila se u utorak oko devet sati ujutru, kada je Miloš, kao i prethodnih dana, svratio da vidi Moniku.

Niko od porodice nije slutio da će već u prvim momentima njegove posete da se dogodi užas, da će dvoje dece ostati bez majke, majka bez kćerke, a Miloš kako sumnje govore, bez žene koju je voleo.

Foto: Facebook

Kako prenose beogradski mediji, Miloš je ušao u njihovu kuću, u ulici Stevana Sremca 7, otišao u kuhinju gde ga je kafom i pićem poslužila Monika. Miloš joj je doneo cveće. Ništa nije slutilo na tragediju.

– Nije prošlo dugo vremena, čula sam vrištanje i jauke. Uletela sam u kuhinju i počela da vučem Miloša za kaput. Nisam uspela, kao da je poludeo, nije prestajao da je ranjava, a ja sam dobila ranu na prstu dok sam ga vukla unazad. Krv je bila okolo, nisam znala šta se to događa, šta je ko uradio da dođe do krvi – rekla je uz jecaje Monikina majka, prenose beogradski mediji.

Foto: Facebook

Monikin očuh Boroš Đevi Lukač, kaže da nisu ni slutili takvo zlo, jer je Miloš je stalno dolazio kod njih i znali su ga svi kao uspešnog sportistu.

– Miloša su hvalili svi. Zbog sporta je bio ponos Subotice - rekla je Julijana.

Miloš i Monika su bili u braku tri godine.

– Razilazili su se i ponovo nastavljali. Nismo se mešali, jer smo mislili da je ipak ljubav u pitanju. Monika je radila u fabrici Kontinental. Nisu imali zajedničko dete. Monika je imala devojčicu (17) i sina (19) iz prvog braka. Odlični su đaci. Monika i Miloš su živeli kod nas, ali na kratko. Počeli su neki nesporazumi pa su prošle godine otišli u podstanare. Zatim su se i razveli – dodala je Julijana.

Ona dodaje da je Miloš ponekad bio agresivan, kad malo popije, ali da nije mogla da nasluti kakva nesreća će se desiti.

– Ovo nisam mogla da naslutim, doneo je cveće, izgledalo je kao da hoće da se pomiri. Kada ga je poslužila kafom, ustao je i izvukao nož iz fioke i počeo da je ranjava. Nisam uspela da mu otmem nož. Onda sam istrčala iz kuće pozvala hitnu – jeca Monikina majka.

Foto: Facebook

Miloševi prijatelji su puni hvale za njega i kažu da ne znaju šta je puklo, da uradi tako nerazuman čin.

– Bio je bacač kugle, uspešan. Delovao je pozitivno, bio je državni i pokrajinski prvak u atetskoj disciplini bacanja kugle – kažu Miloševi drugari.

Hitna je pokušala reanimaciju Monike, ali ni posle 20 minuta borbe za život u Bolnici Subotice, lekari nisu uspeli da je spasu.

Iz Bolnice je saopšteno da je žrtva imala ubode ispod potiljka do kičmenog stuba, više uboda na ruci i preminula je.

Subotička policija uhapsila je 28-godišnjeg Miloša Čodanovića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, a nakon 48 sati on će se naći pred Višim tužiocem.

Dva dana pre tragedije, Miloš je na fejsbuku promenio profil, stavio venčanu sliku, a napisao je i nekoliko oproštajnih rečenica, koje su prijatelji tumačili kao trenutni izliv emocija, jer su znali za njegovu ljubav prema Moniki.

Šta je bio neposredni okidač da nanese smrtne rane bilo kome, ne zna se, a Miloš je objavio da – Sve velike ljubavi imaju tužan kraj, pa i moja, neću biti sa vama više, samo da bude srećna Monika Ikotić zbogom… Molim najbolje drugare da ne puste suzu na mom grobu, pesmom da me isprate – objave su koje je Čodanović pisao noć uoči strašne tragedije.

Ispod ove objave, stoje osuđujući komentari poznanika, prijatelja, ali i svih onih revoltiranih korisnika društvene mreže koji su čuli za stravičan zločin. Oni negoduju i vređaju ubicu i žale nastradalu majku dvoje dece.

S.A.

#Miloš Čodanović

#Nož

#Smrt

#Subotica

#Ubistvo

'