AKTUELNO

Vest o hapšenju supruge Maje Bađikić (25), osumnjičene da je pomagala Davoru Perniću (35) u četvorostrukom ubistvu u Jabukovcu, njen suprug Novica primio je u Austriji i od tada je u šoku.

Međutim, on je navodno spreman da pomogne ženi u njenoj nameri da dokaže da nema veze sa zločinom.

- Novica za sada ne može da dođe u Srbiju, jer radi u Austriji i tamo brine o njihovom sinu koji je krenuo u školu. Ipak, veruje joj i spreman je da je podrži da dokaže da nema nikakve veze sa masakrom Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), a kamoli da je u njih i ona pucala, kako je tvrdio Pernić - kaže sagovornik iz Jabukovca.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Maja je inače u Austriju, sa sinom, otišla posle 25. avgusta kada je Pernić "pao" na poligrafu i nakon čega je uhapšen zbog sumnje da je počinio masakr na imanju Kazimirovića.

Na prvom saslušanju Pernić je Maju opisao kao ženu zbog koje se odlučio na zločin, da bi joj navodno pomogao finansijski i platio lečenje karcinoma, tada je nije direktno povezao sa zločinom, ali je skoro mesec dana kasnije, na ponovnom saslušanju, Maju direktno optužio za zločin, čak je naveo da je upravo ona pucala iz puške žrtve.

Kako je u žrtve pucano iz dva oružja, u startu se sumnjalo da je Pernić imao saučesnika, te da svo četvoro nije ubio sam. Posle te promene iskaza, ali i nalaženja poruka u mobilnom telefonu koje potvrđuju da su se Parnić i Maja "bolje poznavali", njoj je upućen poziv za saslušanje.

Foto: TvPink Printscreen, Printscreen Instagram

Upravo je u četvrtak ujutro doputovala iz Austrije da bi dala izjavu u tužilaštvu u Negotinu. U grad je stigla oko sedam sati, a već posle dva sata otišla je u zgradu tužilaštva, gde je saslušavana. Nakon višesatnog ispitivanja, Maja je priznala da je bila u vezi sa Davorom, ali ne i da je znala za zločin zbog kog je on uhapšen, a kamoli da je učestvovala u njemu ili "tipovala" žrtve.

Narednih dana bi u istrazi trebalo detaljno da se analizira njihova komunikacija, ali i da se proveri Majin alibi, jer je ona na saslušanju tvrdila da je u vreme kada su ubijeni Kazimirovići bila u selu Dupljane, kod svojih roditelja.

Pored toga, proveriće se da li su njeni otisci na korišćenom oružju.

#Jabukovac

#Ubistvo

'