AKTUELNO

Maju Bađukić (25), osumnjičenu da je pomagala Davoru Perniću (35) u četvorostrukom ubistvu 7. avgusta u Jabukovcu, istražitelji terete da je pucala iz malokalibarske puške u žrtve.

Pernić, kome je nedavno produžen pritvor, osumnjičen je da u zločinu koristio “škorpion”, a DNK veštačenje oružja nađenog u njegovom arsenalu i trebalo bi da razjasni da li je ubistva počinio sam ili je imao saučesnika, tačnije da li mu je Maja Bađukić pomagala u masakru na salašu kada su likvidirani Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragane Jozeljić (53).

Istovremeno analizira se i komunikacija putem mobilnih telefona između Pernića i Maje Bađukić, njihove objave na društvenim mrežama, ali se detaljno proverava i njeno kretanje, u stvari da li ima alibi za onaj dan kada je počinjeno četvorostruko ubistvo na salašu Kazimirovića.

Foto: / Printscreen Instagram

Čim je pao na poligrafskom ispitivanju, osumnjičeni Pernić je istražitelje odveo do zakopanog arsenala na imanju svog oca Slaviše, u mestu Pojana Lungu. Među oružjem bili su i "škorpion" i malokalibarska puška, kao i prigušivači koje je koristio u zločinu, a koje je sam napravio. Upravo to oružje će se detaljno veštačiti da bi se utvrdilo da li na njemu ima bioloških tragova Maje Bađukić i da li su verodostojne optužbe koje je protiv nje izneo Pernić.

Odmah posle nalaženja tela 8. avgusta na salašu na obodu Jabukovca bilo je poznato da su žrtve ubijene iz dva oružja. Iz tog razloga se sumnjalo da je u zločinu učestvovalo bar dvoje ubica, i verovalo se da je jedan zločinac pucao u Dragicu Kazimirović i njenu unuku Draganu Jozeljić, a drugi u Ljubinku Oprikić i njenog brata, domaćina imanja Raju Kazimirovića, koji je likvidiran na traktoru.

Posle tronedeljne istrage, uhapšen je osumnjičeni meštanin Jabukovca Davor Pernić, koji je na prvom saslušanju priznao zločin i naveo da je motiv ubistva bilo koristoljublje. U tom iskazu osumnjičeni Pernić je rekao i da nije planirao da likvidira žrtve, ali da je to učinio iz straha da ga ne identifikuju. Ispričao je da je Dragicu ubio prvu, sa dva metka u glavu, a potom i njenu unuku Draganu Jozeljić, na isti način. Ljubinka je usmrćena hicem u predelu usana, a na kraju je ubio Raju Kazimirovića.

Foto: TvPink Printscreen, Privatna Arhiva

Osumnjičeni je posle mesec dana međutim promenio iskaz i Maju Bađukić, sa kojom je kako je utvrđeno bio u vezi, optužio da je upravo po njenom nagovoru nabavio oružje, čak i da je ona pucala iz malokalibarske puške u žrtve. Naveo je da ne bi ostavili otiske, oboje su imali rukavice, koje su posle zločina bacili.

Po pozivu tužilaštva, Maja je iz Austrije gde živi sa suprugom Novicom i sedmogodišnjim sinom, došla u Negotin da bi dala izjavu. Na saslušanju je negirala da ima bilo kakve veze za monstruoznim zločinom, ali je priznala da je, kako je navela, iz straha i pod prinudom bila u vezi za osumnjičenim Pernićem. Tužilaštvo je odlučilo da naloži hapšenje Maje Bađukić, određen joj je pritvor do 30 dana i uskoro bi trebalo, na osnovu veštačenja oružja, komunikacije, provere njenog alibija, utvrdi da li je Davor Pernić govorio istinu kada ju je povezao sa zločinom ili je to učinio zbog svoje bolesne opsednosti njome, kako je navela u svojoj odbrani.

Davor Pernić je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, na psihijatrijskom veštačenju, koje je zatražilo Više javno tužilaštvo u Negotinu. Psihijatrijsko veštačenje bi trebalo da ustanovi da li je u momentu zločina bio uračunljiv ili ne, kao i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Istovremeno Maja Bađukić je u pritvoru u Negotinu.

Foto: Printscreen Facebook

#Jabukovac

#Ubistvo

'