AKTUELNO

Školski drugovi, rodbina i prijatelji okupili su se lokalnom groblju u selu Stanovi kod Doboja da na večni počinak isprate Nikolinu Đedovac (18).

Nikolina je u ponedeljak 13. marta uveče preminula u banjalučkoj bolnici usled teških povreda zadobijenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu kod Doboja, kada je voz naleteo na automobil u kojem su bili članovi porodice Đedovac.

U nesreći, kakvu Doboj ne pamti, stradali su i njeni Zlatko i Slavica i njena sestra Kristina.

Sahranu je obeležio događaj od koga se ledi krv u žilama. Pred početak opela čula se sirena voza koji je dolazio iz Banje Luke. U tom momentu svi na groblju su se počeli da krste.

Na groblju gde su pre dva dana saranjeni Zlatko, Slavica i Kristina, danas je bilo još mučnije, a tišinu su parali jecaji Nikolininih školskih drugova.

Ona je kao i njena sestra Kristina sahranjena u venčanici. Venčanice im je kupila tetka.

Meštani traže sigurniji prelaz

Meštani sela najavljuju proteste, kojima će insistirati na uklanjanju objekata pored pruge i izgradnju sigurnijeg prelaza označenog svetlosnom signalizacijom.

U stravičnom sudaru teretnog voza i automobila 12. marta na pružnom prielazu u Grabovici kod Doboja poginuo je bračni par, Slavica (46) i Zlatko Đedovac (53) iz Stanova i njihova ćerka Kristina (17). Povredama je dan kasnije podlegla i Nkolina.

#Doboj

#Sahrana

#Saobraćajna nesreća

'