AKTUELNO

Na sahrani se okupio veliki broj prijatelja i kolega, a ogromna tuga se nadvila nad Kragujevcom.

Na kragujevačkom Varoškom groblju sahranjen je Željko Nikolić (45), koji je poginuo u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu kod Kragujevca, 28. februara. Neutešna majka Jelica, ćerke Tatjana i Tijana, rođaci, kolege sa posla, ispratili su ga na večni počinak uz suze i poruku da neće biti zaboravljen, već zauvek upamćen kao heroj.

Foto: Telegraf

Njegov kolega iz TRZ Boško je, iznad rake, pre nego što je kovčeg sa posmrtnim ostacima spušten, rekao da “su svi koji su ga poznavali ostali dužni da mu uzvrate osmehe i prijateljstvo koje je nesebično poklanja svima, preneo je Blic.

– Grubo te je sudbina otrgla od života. Vratio si se na posao tog kobnog dana, sa sahrane, obukao radno odelo i srčano i hrabro krenuo da nam pomažeš da gasimo vatru. Znao si koliko je to opasno, ali nisi odstupio niti si se uplašio. Nismo mogli da te sačuvamo od smrti, ali ćemo tvoju porodicu i decu, čuvati kao roditelji – rekao je Boško.

U Skupštini grada Kragujevca održana je komemorativna sednica povodom stradanja pirotehničara Željka Nikolića (45) i Dejana Kovačevića (42).

Foto: Telegraf

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je Kragujevac iznikao iz Ttehničko-remontnog zavoda i da su svi građani vezani za namensku industriju.

Dve sedmice nakon stravične eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu kod Kragujevca i završene DNK analize na osnovu koje su identifikovani ostaci tela dvojice pirotehničara, Željko Nikolić je sahranjen danas, dok će Dejan Kovačević biti sahranjen sutra, na groblju Bozman.

Uzrok eksplozije još nije poznat,  a biće utvrđen nakon  završetka istrage koju vodi Više tužilaštvo u Kragujevcu.

#Kragujevac

#Sahrana

#Tragedija

'