AKTUELNO

Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, u poslednji čas je potegla pištolj na napadače, koji su se uplašili i pobegli ne stigavši da overe teško povređenog Zvicera.

Tamara Zvicer (35), supruga Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana, pucala je u Kijevu na atentatore i tako uspela da odbrani svog supruga sigurne smrti, jer nisu stigli da ga overe, već su se uplašili i pobegli, prenosi ukrajinski portal Detektiv-info.

Ovaj portal objavio je šokantnu fotografiju na kojoj Tamara trči i repetira pištolj! Prema navodima iz lokalnih medija, u trenutku napada Zvicer je džogirao preko puta svoje zgrade, a supruga Tamara je bila u blizini i kod sebe je imala pištolj.

 - Pretpostavlja se da je Tamara motrila na vođu "kavčana" i da je u svakom trenutku znala svaki njegov korak. Tako je bilo i kobnog dana, kada su napadači došli i napravili mu sačekušu ispred zgrade u kojoj je živeo s porodicom.

Foto: Foto/detective-info.com.ua

Kada je Zvicer stigao pred svoju zgradu, napadači su izašli iz "smarta" i zapucali na njega - rekli su izvori iz medija.

- Tamara je očigledno bila ispred zgrade i posmatrala Radoja kako džogira. Ona je imala revolver i kada je videla da napadači prilaze i pucaju iz oružja s prigušivačima u Zvicera, povikala je i izvadila pištolj.

Foto: Foto/detective-info.com.ua

 Repetirala ga je i počela da puca na napadače.Upravo je na taj način Zvicera spasla sigurne smrti ne dozvolivši da ga napadači obvere - kaže sagovornik iz ukrajinskih medija.

Na snimcima koji su objavljeni u Ukrajini vidi se kako Tamara u ruci drži pištolj. Na Zvicera je ispaljeno sedam metaka, od kojih ga je pet pogodilo, a tri su mu završila u grudima. On je i dalje u teškom stanju.

Foto: strana.ua

Supruga vođe kavačkog klana Tamara Zvicer navodno je bila meta napada 23. maja 2016. godine, kada je iz "audija" u pravcu njenog automobila ispaljen hitac koji je nije pogodio. Za pokušaj ubistva ona je optužila Jovana Vukotića (39), koji je označen kao vođa škaljarskog klana.

- Istraga je u završnoj fazi. Odbrana je dokazala da se taj događaj nije odigrao onako kako je Tamara Zvicer izjavila i prijavila, niti se mogao tako dogoditi.

Vukotić ima nesporne dokaze ne samo da to nije uradio već ni da nije mogao uraditi jer je u vreme tog događaja bio stotinama kilometara udaljen, u drugoj državi - potvrdila je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, Vukotićev branilac.

- Kada je Zvicerova žena zapucala na napadače, on je uspeo da pobegne na drugu stranu ulice. Komšije su nakon pucnjave pozvale policiju - kaže izvor i dodaje: - Ukrajinska policija prilikom uviđaja nije uspela da pronađe pištolj kojim je Tamara pucala na napadače.

Foto: Foto/detective-info.com.ua

Pretpostavlja se da ga je bacila ili da ga je sakrila na neko sigurno mesto. Po svemu sudeći, vođa kavačkog klana uvek je bio oprezan, a to potvrđuje i činjenica da njegova žena ima pištolj za pojasom usred bela dana - prenose oni. Kako prenose ukrajinski mediji, Tamara Zvicer je legalno u Ukrajini i suvlasnik je jedne internacionalne kompanija koja poseduje nekoliko restorana.  

Pored policajca i poslanik pomagao napadačima!

Pored Rostislava Černobrivog, višeg narednika ukrajinske policije, pucačima sa Balkana pomagao je i bivši narodni poslanik Jevgenij Dejdej (32) iz partije Narodni front, prenose tamošnji mediji. - Jevgenij Sergejevič Dejdej bio je svojevremeno komandir Černobrivom u bataljonu specijalaca policije Kijev. Dejdej je po činu potpukovnik policije. Ratovao je u Donbasu protiv proruskog dela stanovništva. Od novembra 2014. godine do avgusta 2019. godine bio je poslanik Rade, ukrajinskog parlamenta. Pre rata u Ukrajini 2012. godine bio je osuđen na pet godina za razbojništvo. Ukrajinska policija sada proverava ko je sve umešan u pokušaj likvidacije na Radoja Zvicera i pretpostavlja se da je on jedan od dvojice za kojima se traga - navode mediji.

#Radoje Zvicer

#Tamara Zvicer

'