AKTUELNO

Nišlija Dušan Kuzmanović (36), koji je po poternici uhapšen u Španiji, skinuo je nanogicu i pobegao iz Srbije čim je saznao da je dobio 20 godina robije zbog obračuna u Mokranjčevoj ulici u Nišu 26. aprila 2008. godine, kada je sa Markom Savićem (40), zvanim Hekman, ubio Marka Pavlovića (22), a njegovog brata Miroslava (39) teško ranio.

Kako prenose mediji Kuzmanović je odao svoje skrovište kada je pozvao ženu i sina da dođu kod njega u Španiju. Policija je pratila njegovu suprugu čim je izvadila pasoše za sebe i njihovo dete.

Presuda za jezivo ubistvo

Kuzmanović je prvom presudom, aprila 2011, osuđen na 31 godinu zatvora, a drugom je dobio 15 godina. Konačnu presudu doneo je Apelacioni sud u Nišu. On je od 2015. godine nosio nanogicu i mogao je samo sat vremena dnevno da provede van stana, ali 8. aprila 2020. otišao je u šetnju i iz nje se nije vratio.

Prosut sok izazvao obračun

Pucnjavi u Mokranjčevoj ulici prethodio je incident u klubu "Komodo" u Nišu u kojem su učestvovali Kuzmanović i Hekman na jednoj strani, i momci iz obezbeđenja, kojima je Marko Pavlović bio šef, na drugoj. Kuzmanovićeva devojka je slučajno prosula sok i to je bio povod za objavu rata između dve grupe, među kojima je godinama trajala netrpeljivost. Šef kluba je navodno zahtevao da se Pavlović, njegov brati i još četvorica mladića obračunaju sa Hekmanom i Kuzmanovićem, posle čega je usred bela dana zakazan obračun na autobuskoj stanici u Mokranjčevoj ulici.

- Govorio je da bi bio zadovoljan sa 15 godina, ali čim je dobio dojavu da mu je robija povećana, skinuo je nanogicu i pobegao. Bio je skoro godinu dana u bekstvu, a 9. jula ušao je u Španiju - kaže izvor upućen u slučaj.

U međuvremenu se oženio i dobio sina.

- Prvo je jednom prijatelju iz Hrvatske rekao da zove njegovu ženu samo da bi čuo kako su ona i dete, a posle joj je poručio da oboje dođu kod njega u Španiju. Policija je pratila njegovu ženu čim je izvadila pasoše za sebe i dete i tako su ga ščepali - otkriva sagovornik.

Pored Kuzmanovića, za obračun u Mokranjčevoj osuđen je i Marko Savić Hekman (40), dok su Aleksandar M, Marko M. i Miloš M. oslobođeni krivične odgovornosti. Presudom Apelacionog suda stavljena je tačka na jedan od najtežih i najkotroverznijh obračuna u Nišu i maratonsko suđenje od 11 godina.

Poneo pištolj na popravku

Dušan Kuzmanović se na prvom suđenju branio tvrdnjom da je pištolj poneo na popravku jer je hteo da ga proda. - Nisam otišao tamo zbog vatrenog obračuna, Pavlovići su prvi potegli oružje. Morao sam da uzvratim da bih se odbranio. Ispostavilo se da sam bio brži - izjavio je Kuzmanović na suđenju.

#Hapšenje