AKTUELNO

Dosadašnja istraka je pokazala da nisu tačni navodi iz prijave majke da su njenog sina vezivali, zatrpavali u pesak i pretiili će ga baciti sa obližnje zgrade.

Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da se na igralištu pored crkve igralo četvoro dece. Ona su skakala sa  prvog sprata zgrade u izgradnji u pesak. U jednom trenutku deca su se posvađala, međusobno vređala, nazivala pogrdnim imenima, gađala kamenjem i prskala vodom sa prskalice.

Dvoje dece je otišlo kuci i vratilo sa majkom Svetlanom K. na igralište. Dečaku N.K. u Opštoj bolnici u Kikindi konstatovane su lake povrede, ogrebotine, modrice, čvoruge. Nema tragova vezivanja, kako je ranije izjavila njegova majka.

Majke dece Svetlana K i Elvira K nisu u dobrim odnosima od ranije.  Svetlana je korisnica socijalne pomoći i majka 10-toro dece sa različitim partnerima. Većina njene dece se kao punoletne osobe vec nalaze po zatvorima. Svetlana je osuđivana za Zapuštanje i zlostavljanje svoje dece. Po nalogu Tužilastva protiv obe majke podnete su prekršajne prijave zbog propuštanja dužnog nadzora. O događaju je obavesten Centar za socijalni rad.

M.Mijatović

#Nasilje

#kikina