AKTUELNO

Prvi nalazi istrage ukazuju da su ovog Voždovčanina stigli "gresi iz prošlosti". Robijao je za jedno, a optuživan, pa oslobođen, za još dva ubistva.

Pregledom snimaka sa video-nadzora u beogradskom naselju Braće Jerković policija je došla do određenog traga, koji bi mogao da dovede do rasvetljavanja ubistva Vedrana Repčića (41), saznaje se nezvanično.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Prvi nalazi istrage ukazuju da su ovog Voždovčanina stigli "gresi iz prošlosti". Robijao je za jedno, a optuživan, pa oslobođen, za još dva ubistva. Prema operativnim informacijama, on je svojevremeno "radio" i sa narkoticima, a, navodno, blizak je sa Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića. Prema nezvaničnim informacijama, iako se teško kretao, on je i dalje bio u "poslu". Imao je svoj krug momaka iz kraja.

Foto: E-Stock

Repčić je teško hodao nekoliko godina unazad i u momentu kada mu je spremljena sačekuša krenuo je na još jednu rehabilitaciju u fiziocentru. Pretpostavlja se da je zločinac znao njegove navike, koje se nisu menjale poslednjih godinu dana, od kada je uspeo da se koliko-toliko oporavi od brutalnog ranjavanja 2015. Tada, takođe u novembru, pogođen je sa dva hica u glavu, a dva u grudi.

Video: Pink.rs/J. Stanković

On je svojevremeno osuđen na deset godina zbog surovog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice "Brka" u naselju Braće Jerković. Utvrđeno je da je Repčić došao u prodavnicu u nameri da je opljačka, a kada se Milosavljević usprotivio, iz "kalašnjikova" je pucao i usmrtio ga.

Jedno vreme, prema priči komšija, bio je "strah i trepet" u ovom naselju, jer se znalo da mu "nije problem da ubije", kao Milosavljevića, čak i za samo 200 dinara.

#Braće Jerković

#Ubistvo

#Vedran Repčić