AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, postupajući po nalogu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, lišili slobode lice Darka Eleza (40) i istog priveli nadležnom sudu na dalje postupanje i nadležnost.

Elez je rođen 1980. godine, krivična dela počeo je da niže, prema dokumentaciji MUP Republike Srpske, odmah nakon rata. Bavio se švercom cigareta, a potom i oružja!

Navodno je postao "poznat" po prodaji heroina i kokaina. Bosanski mediji isticali su da je poznat po tome što je "voleo da sarađuje sa policijom", a mnogo su pisali i o njegovom sukobu sa kumom Đorđem Ždralom, s kojim je postao ljuti neprijatelj.

Jedna verzija kaže da je do pucanja "bratske ljubavi" došlo zbog bivše, fatalne misice i Plejboj zečice Slobodanke Tošić. Ona je navodno prvo bila Elezova devojka, pa je potom bila i sa Ždralom.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

On se 2006. godine seli u Beograd, gde se povezuje sa Slobodanom Neškovićem zvanim Kobac, koji ga je povezao s jednim od najjačih beogradskih dilera Pejovićem zvanim Peka. Inače Elez ima kuću i stan u našoj prestonici. Sa svojim saradnicima je 2006. "odradio" pljačku Privredne banke Sarajevo u iznosu od 2,2 miliona evra, ali je navodno došlo do trzavica jer novac nije dobro podeljen.

Nikada nije izbegavao medije, i u mnogim emisijama je govorio da nije kriminalac. Uhapšen je u septembru 2009. u Beogradu zbog kako se navodi "više ubistava, iznuda, ucena, razbojništava..."

Foto: Printscreen YouTube/60minutaFTV

Za Elezom je, zbog pokušaja ubistva Ždrale, bila raspisana i međunarodna poternica. Nakon hapšenja, policija je kod Eleza pronašla i listu za odstrel. Godinu dana nakon hapšenja, 2010. godine, beogradski sud osudio ga je na devet godina zatvora!

Ležao je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a 2013. je tražio da ostatak kazne "odsluži" u BiH, no nije mu dozvoljeno. Godine 2013. u Sarajevu je podignuta još jedna optužnica protiv njega za više krivičnih dela organizovanog kriminala. Ima dva pasoša i dva državljanstva - Srbije i BiH.

#Hapšenje