AKTUELNO

Kristinu Kaplanović (19) metak je pogodio u potiljak i izašao na drugu stranu, te joj nije bilo spasa, kažu rođaci. Sahrana mlade devojke, koju je razbojnik ubio zbog 10.000 dinara pazara, zakazana za sutra.

Nju je u četvrtak uveče, oko 22 sata hicem iz pištolja teško ranio pljačkaš pumpe na autoputu Beograd-Niš u Velikom Mokrom Lugu.

Metak joj je razneo mozak, a jedan deo je čak izleteo napolje, tako da joj nije bilo spasa, navode njena tetka Koviljka i teča Dobrivoje Kopunović, kod kojih je devojka živela godinu dana.

Foto: Privatna arhiva

Kristina je bitku za život izgubila prekjuče po podne u Urgentom centru u Beogradu, a za monstrumom koji ju je ubio policija i dalje traga

Metak je Kristinu pogodio u potiljak, prošao kroz glavu i izašao na drugu stranu. Doktori u Urgentnom centru u šoku su nam rekli da je Kristina mogla da preživi da je metak ostao u glavi, ali pošto je izneo deo mozga, nisu mogli ništa da učine. Kristini je pola mozga bilo razneto i bio joj je disajni centar bio uništen", ispričao je kroz plač Kristinin teča Dobrivoje.

Kristinin teča Dobrivoje kaže dasu im njene kolege ispričale da je te večeri četvoro radnika pričalo ispred, a da je Kristina otišla da uzme mobilni iz kase.

Rekli su nam da je ona otišla do kase da uzme mobilni i da je u taj momenat iza pumpe, iz šume, iskočio pljačkaš, koji je uhvatio Kristininog kolegu za rame i gurnuo ga. Rekao im je: Sklonite se, ovo je pljačka! Sve vreme je držao pištolj na ramenu Kristininog kolege. Kristina je pokušala da se skloni, ali kako je razbojnik udario njenog kolegu po ramenu, pištolj je opalio i ona je pala", rekao nam je Dobrivoje Kopunović, kod čije je porodice Kristina živela u Vinči.

On dodaje da je pljačkašev pištolj sigurno bio repetiran i da je odmah pobegao u šumu.

- Svi smo u šoku, a Kristinu smo mogli samo nakratko na vidimo u Urgentom centru. Glava joj je bila u zavojima, a ona se nije budila iz kome. Svi koji smo je videli dozivali smo je, ali ona nas nije čula. Ubio je jedno divno dete, za koje niko nije ružnu reč rekao. Kristina je 20. aprila napunila 19 godina i proslavila je rođendan kod nas u stanu. Neka ubicu stigne božja kazna, mi nemamo snage ni za šta - dodaje Dobrivoje.

Kristinina tetka Koviljka kroz plač dodaje da Kristininom ubici treba presuditi odmah.

- Nje više nema. Treba ga ubiti odmah - rekla nam je Kristinina tetka.

Lelek u Kristininoj rodnoj kući

Lelek se preksinoć prolomio u kući Kaplanovića podignutoj u brdima iznad centra sela kada se čula strašna vest o Kristini. Ona će biti sahranjena u četvrtak u 13 sati na seoskom groblju. - Sudbina je udesila tako da vest o smrti ćerke otac Stanislav primi u Vilovima, a ne u Beogradu, gde je poslednjih dana boravio i gde je u pratnji rođaka otišao da preuzme ćerkino telo - pričaju rođaci Kaplanovića. U Vilovima, gde je tragično stradala Kristina živela sa roditeljima, dve mlađe sestre i babom, na vest o njenoj smrti život kao da je stao.

Kristinini tetka i teča kažu da je od prošle godine Kristina bila kod njih i da se spremala za prijemni.

- Ona je bila zlatno dete. Sa naše dve ćerke se divno slagala, a sveštenik je rekao da nije video finije dete od nje. Mrava nije zgazila. Njen otac je ovde, gde će da preuzme Kristinino telo, a majka je otišla u Vilovo kod Nove Varoši da sprema sahranu. Najmlađoj ćerki su strašnu istinu rekli tek juče. Svi su se skamenili - kažu Koviljka i Dobrivoje.

Foto: Printscreen Facebook

Oni navode da se Kristina zabavljala sa Igorom iz Medakovića i da je mladić zanemeo od tuge. Kako kažu on je jedno vreme radio na pumpi gde i Kristina, ali je napustio posao.

Dobrivoje naglašava da su službenici NIS-a stalno uz porodicu i da su nudili pomoć ko treba lečenja u inostrastvu i avion za prevoz, ali da nažalsot, ništa nije moglo da se preduzme, uprkos naporima lekara Urgentnog centra.

#Benzinska pumpa

#Smrt

'