AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv Milovana Roganovića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, a protiv njegove supruge Jelene R. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo oduzimanje maloletnog lica, saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.

Ovaj par je privukao pažnju sprskih medija, nakon što je objavljena vest da je navodno supruga naručila ubistvo Roganovića u Ukrajini.

Tužilaštvo dodaje da je protiv osumnjicene Jelene podneto i više krivicnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvrsila krivicno delo falsifikovanje isprave.

U pomenutim krivicnim postupcima izvode se dokazne radnje, radi donošenja odluka za dalje postupanje, kažu u tužilaštvu, bez otkrivanja pojedinosti.

Prema pisanju medija, Roganović je svojevremeno u Rusiju otišao kao funkcioner "Delte".

Kako su pre dva dana objavili ukrajinski mediji, u decembru 2020. godine kijevski policajci dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina Roganovića koji ima unosan posao u Ukrajini.

Foto: Printscreen/ TV Happy

Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza.

- Prvo smo našli organizatora, koji je inače državljanin Ukrajine koji je privremeno živeo u inostranstvu. On je tražio ljude koji će kidnapovati biznismena. Kasnije su identifikovani nalogodavci, kao i motivi. Planirali su da ga kidnapuju i prisile da potpiše neophodne dokumente, a zatim ubiju - rekli su u ukrajinskoj policiji, a preneli srpski mediji.