AKTUELNO

Goran Kovačević je ispitivan u vezi sa ubistvom Nenada Opačića i njegove supruge i sumnja se da je upravo on otkrio imena nalogodavaca i izvršilaca likvidacije.

Uroš Stefanović (27) ubijen je sinoć u pucnjavi u Cankarevoj ulici u novosadskom naselju Detelinara, a prava meta napada bio je Goran Kovačević zvani Goranac (47). On je ranjen u ruku i nije u životnoj opasnosti.

Kako se saznaje, Stefanović je bio rođak Kovačevića, a istovremeno je bio i njegovo lično obezbeđenje. Poznatoje i da se bavio mešovitim borilačkim veštinama.

Uroša Stefanovića je pogodilo nekoliko metaka, a ubica je pobegao sa lica mesta automobilom koji je ubrzo pronađen u naselju Rumenka.

"Ubice su na Stefanovića i Goranca ispalili više hitaca iz automatskog oružja, a Uroš je stradao kada je pokušao da zaštiti rođaka. Sasuli su rafal u njih dvojicu i Kovačević je samo ludom srećom ostao živ. Vozilo marke "džip" kojim su ubice stigle na mesto zločina pronađeno je na ulazu u Rumenku, izrešetano, tako da se pretpostavlja i da su dvojica napadnutih uzvratii vatru. Jedno lice je privedeno, ali nije u pitanju ubica", saznalo se kasno noćas od izvora upoznatih sa istragom.

Pucnjava iz automatskog oružja čula se oko 21.30 sati, u dvorištu zgrade, a svedoci tvrde da su čulo sedam – osam hitaca.

Goran Kovačević ima bogatu kriminalnu prošlost, a njegova grupa je pre deset godina pohapšena zbog šverca velike količine skanka. Oni su sklopili nagodbu sa tužilaštvom, oduzeta im je sva imovina stečena kriminalom i odrobijali su po nekoliko godina.

Nakon toga, Kovačević se ponovo pominje u januaru 2017. godine kada je u širem centru Novog Sada, u po bela dana, izrešetan njegov automobil u kome je u tom trenutku bio njegov šurak Niko Uskoković sa detetom. Niko Uskoković je ranjen, ali napadači dosad nisu pronađeni.

Ovo je drugi direktni napad na Kovačevića, a pre nekoliko godina se špekulisalo u pojednim medijima da napadi na njega imaju veze sa ubistvom vođe veterničkog klana Nenada Opačića, koji je likvidiran 28. februara 2015. godine sa suprugom Jasnom, sestrom Marijane Mateus. ispred zgrade gde su stanovili u Ulici Braće Dronjak u Novom naselju.

Mediji su tada objavili da je policija otkrila da je Opačiće ubio Novosađanin Janoš Šnajder, ali po nalogu Dalibora Nišavića – Čode, jednog od pripadnika zemunskog klana u Novom Sadu.

Čoda je navodno saznao da je Kovačević policiji otkrio i ko je ubica i ko je nalogodovac ubistva Nenada Opačića, dok je njegova surpuga slučajno ubijena.

"On je naveo Čodu kao naručioca, ali i Šnajdera kao izvršioca. Tada su se kockice sklopile. Prikupljeni dokazi sa lica mesta potvrdili su njegovu priču da je pucao Šnajder. To je dokazano i DNK veštačenjem. Tada je napisana krivična prijava protiv Šnajdera, kao osumnjičenog da je ubio bračni par Opačić. Nišavić je, prema nekim informacijama, vrlo brzo čuo za saradnju Kovačevića i istražnih organa. Prema policijskim indicijama, odlučio je da se osveti. Organizovao je nekoliko ekipa da se obračunaju sa Gorancem i njegovim drugovima, među koje je ubrojao i mladića sa kojim se zabavljala Teodora Kaćanski", pisale su tada Večernje Novosti.

Čoda je pripadao jednom od ogranaka "zemunskog klana" u Novom Sadu. Bio je na optužnici sa ostalim "zemuncima" koji su se teretili za najteža krivična dela, ubistva i otmice, kao i trgovinu narkoticima i zločinačko udruživanje. Pravosnažno je osuđen decembra 2009. godine na devet godina robije. Kako je pisano, protiv njega nije podignuta optužnica za organizovanje ubistva Nenada i Jasne Opačić.

Autor: