AKTUELNO

On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.

Dražen Dragaš, vođa navijača Crvene zvezde, upucan je sinoć u Beogradu.

On je dovezen privatnim vozilom u Urgentni centar u Beogradu sa prostrelonom ranom noge.

Istraga je u toku, i za sada se zna da ga je upucala nepoznata osoba, nakon čega je Dragaš u privatnoj režiji prevezen u bolnicu. On ne želi da kaže ko je pucao na njega.

Prošle nedelje je upucan i jedan navijač Partizana, ali se ne zna da li su ova dva  događaja povezana.

Dragaš, poznatiji pod nadimkom Lurč, u martu 2015. godine pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora zbog prodaje marihuane u školskom dvorištu u Južnom bulevaru 2005. godine.

Svojevremeno, Dragaš je bio student Fakulteta političkih nauka, ali je karijeru zamenio navijačkom, gde je kroz nekoliko godina stigao do pozicije jednog od glavnih i najuticajnijih na severnoj tribini Marakane.

U Srbiji je Lurč u novembru 2010. pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja pištolja "magnum 357".

Takođe, još mu se sudi u odsustvu za napad na policajce i masovnu tuču uoči košarkaške utakmice Zvezda-Partizan 2006, za šta je njegov saučesnik Ivan Bogdanov već odležao dve godine zatvora.

Za Dragašem su raspisane i poternice u novembru 2011, a u junu ove godine pred sudom se našao slučaj u kojem se Dragašu i još trojici navijača ponovo sudi za kupoprodaju 215 grama marihuane, za šta su prethodno oslobođeni.

U novembru 2013. je uhapšen posle proterivanja sa Kipra zbog falsifikovanog bugarskog pasoša.

#Crvena Zvezda

#Navijači

#Pucnjava

#Urgentni centar

'