AKTUELNO

Porodice Zdravković i Stevanović od subote su zavijene u crno.

Na putu za Vrbovsko kraj Besnog Foka u Beogradu zauvek su izgubili svoju decu Lolitu (22) i Strahinju (14), sestru i brata od tetke. Njihova odluka je da se zajedno i sahrane. Istraga ove teške saobraćajne nesreće je u toku, a prema informacijama medija, sada se veštači automobil u kojem su brat i sestra stradali, ali i svi DNK tragovi iz njega.

- Tužilac je naredio da se iz vozila izuzmu svi DNK tragovi i da se uporede sa nastradalima. To je potrebno kako bi se utvrdilo da li je Lolita bila za volanom, a na mestu suvozača Strahinja. Uzeti su uzorci sa volana, vozačevih vrata i menjača - objašnjava sagovornik i dodaje da će se tada sa sigurnošću znati da su samo nih dvoje u trenutku nesreće bili u vozilu.

Foto: Tanjug

Kako su mediji pisali, Lolita je te subote 13. novembra zatražila od dečka automobil kako bi svog brata nakon provoda vratila kući. U jednom trenutku je, nezvanično, izgubila kontrolu nad vozilom i sleteli su u kanal.

- Majke su ih čekale da se vrate iz provoda. Kako ih dugo nije bilo pozvali su policiju i za njima je raspisana potraga. Kada je policija uočila vozilo u kanalu pozvali su u pomoć vatrogasce, ali i bager kako bi automobil izvukli - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Na teretenu su bila dva vatrogasna vozila sa devet vatrogasaca. Izvlačenje automobila trajalo je dva sata.

Foto: Facebook.com

- Lolita je na sebi imala lančić sa priveskom, narukvicu, sat i brojanicu, dok su Strahinju prepoznali po satu sa crnom narukvicom. Majka stradalog dečaka nakon dojave policije stigla je na mesto tragedije- dodaje naš sagovornik.

Lolita, iako starija šest godina, bila je veoma vezana za svog mlađeg rođaka. Objavljivala je i slike sa njim, sa zajedničkih druženja. Kako smo čuli, oboje su bili divna deca, veseli, nasmejani, puni života.

Foto: Instagram.com

U petak uveče bili su zajedno na žurki sa još nekoliko prijatelja u stanu u Zemunu i pre ponoći su krenuli kući.

Sa njima su bili i Lolin dečko Slobodan Vuleta i jedna drugarica. Prvo je trebalo da odvezu Strahinju kući u Glogonj, gde mu se porodica iz Beograda privremeno preselila, ali izgleda da nisu pogodili odgovarajući put ili ih je navigacija usmerila drugim pravcem.

Video: Tanjug

Kad su skrenuli za Vrbovsko, očigledno su shvatili da nisu na dobrom putu, pa su stali i tad su svi izašli iz automobila i šalili se dobro raspoloženi. Lola je onda rekla da ide sa bratom da se provoza automobilom, koji je inače bio Vuletin, a dečko i drugarica su ostali na putu. Kako je vreme prolazilo, a oni se nisu vraćali, niti javljali na telefon, krenuli su niz put da ih traže i pozvali su policiju.

Pronađeni su kasnije tokom noći u slupanom automobilu, koji je posle krivine sleteo u kanal pun vode.

“Dupla” krivina

Meštani Besnog Foka kažu da je u noći nesreće bila gusta magla, pa je moguće i da Lolita, koja je vozila, nije dobro videla put. Kažu još i da se tu često dešavaju saobraćajne nezgode, jer je u pitanju “dupla” krivina, pa se vozači zalete na pravcu i ne odreaguju dobro.

Foto: TV Pink Printscreen, Tanjug

Majke u šoku

- Ne znate vi kakav je ovo bol, niko ne zna kakva su to deca bila... Ovo je strašno... Neka ih svi ostave da počivaju u miru... Samo ne znam gde će duša onima koji sada pričaju ružne stvari o njima- gušeći se u suzama rekla je Danijela Stevanović prekjuče.

Ni Lolitina majka i sestra, koje žive u Batajnici, kako smo saznali, nisu dobro. Tragedija ih je pogodila. Jedva pričaju i sa najbližima.

#Vrbovski