AKTUELNO

Selo Donji Dobrić kod Loznice u petak je preplavila tuga. Na lokalnom groblju sahranjen je Ilija N. (13), učenik osmog razreda koji je u četvrtak uveče pronađen obešen na tavanu porodične kuće.

Istragom je utvrđeno da je u pitanju samoubistvo, a spekuliše se da je dečak sebi oduzeo život zbog toga što je napisao neprimerenu poruku na torbi nastavnice, zbog čega se plašio da će dobiti ukor u školi.

Foto: TV Pink Printscreen

VIDEO SAM GA, BIO JE PLAV OKO VRATA

Na sam dan tragedije on se vratio kući iz škole i sve je izgledalo potpuno normalno.

Foto: TV Pink Printscreen

– Niko ne zna šta se dogodilo. Čuo sam jauk iz nove kuće njegovih roditelja. Pomislio sam da je Ilijina najmlađa sestra, koja ide u u prvi razred osnovne škole, negde pala, pa da viče, ali onda sam začuo povike: „Ilija, Ilija!” Otišao sam do njihove kuće i video kako Ilijina majka Slađana izlazi iz potkrovlja i pada na terasi. Pitao sam je šta se dogodilo, a ona mi je rekla da se Ilija obesio. S njom je bila i Ilijina sestra bliznakinja – priča za Objektiv komšija porodice nesrećnog dečaka Ratko Baštovanović. Ovaj stariji čovek, koji je, kako sam priznaje, voleo Iliju kao sina koga nikada nije imao, prepričao je i šta je video. – Ušao sam unutra i našao malog Iliju kako leži na ploči. Pipnuo sam ga, ali nije davao znakove života. Pitao sam njegovu sestru šta se desilo, a ona mi je rekla da je majka kleštima odsekla žicu kojom se Ilija obesio o gredu. Kasnije sam video da je plav oko vrata. Nisam znao gde sam od šoka – kazuje ovaj komšija.