AKTUELNO

Odluka da se muškarac optužen za silovanje pusti na slobodu šokirala je kako Mačvu, tako i celu Srbiju.

Aleksandar I. (38) iz mačvanskog Belotića kod Bogatića, optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz tog sela, pušten je pre dva dana na slobodu.

Foto: Facebook.com

Skandaloznu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, te da je odnos javnosti prema navedenom slučaju "svakako izgubio na intenzitetu"?! Najpe je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje.

Ova odluka je u porodici devojčice, ali i kod stanovnika Mačve, izazvala šok i strah. Roditelji Vladan i Stanka Ćirić uložiće žalbu i neće odustati.

- Manijak je pušten, on je u selu i slobodno se šeta bez nanogice i bez ikakve obaveze da se javi policiji. To je čovek koji je sigurno spreman da ponovi ovakvo delo – kaže za Televiziju Pink otac Vladan.

Foto: TV Pink Printscreen

On je apelovao na ministarku pravde da preispita odluke Apelacionog suda u Novom Sadu i Višeg suda u Šapcu.

Majka Stanka kaže da je njena ćerka i dalje u katastrofalnom psihičkom stanju.

- To su jauci, krici, plakanje bez prestanka... Svake noći spavam sa njom. Dete je pre svega ovoga bilo normalno, odličan đak sa svim peticama, a sada je užasno. Na psihijatrijskom veštačenju ustanovili su da ima suicidne misli, da ne smemo da je puštamo samu i da mora da bude pod nadzorom 24 sata – kaže majka.

Foto: TV Pink Printscreen

Devojčica je, dodaje, dobila status posebno osetljivog svedoka, što znači da sa osumnjičenim ne sme da se vidi ni na sudu, a kamoli na ulici.

- On je sad pušten, a zamislite da ga sretne na putu do škole? Zamislite šta može da joj se desi! – govori nesrećna majka za Pink.

Video: TV Pink Printscreen

Celu priču nesrećnih roditelja pogledajte u Nacionalnom dnevniku TV PINK od 18 i 30 sati.

#Mačva

#Silovanje