AKTUELNO

U ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) aprila 2016. godine u Borči učestvovale su najmanje tri osobe, otkriva Nenad Šipka.

Telo Jelene Marjanović na nasip je doneto u horizontalnom položaju, što znači da ubica to nije mogao sam, kaže forezničar Nenad Šipka. U ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33) aprila 2016. godine u Borči učestvovale su najmanje tri osobe, otkriva Nenad Šipka.

Šipku, koji je direktor Centra za forenzičku analizu u Novom Sadu, angažovala je porodica ubijene pevačice, a kaže da su tokom rekonstrukcije ubistva došli do zanimljivih podataka koji bacaju novo svetlo na slučaj.

Foto: Printscreen Facebook

- Zanimljivo je da je telo Jelene Marjanović na nasip doneto u horizontalnom položaju, što znači da ubica nije mogao sam! Pretpostavlja se da je imao nekog ko je čuvao stražu, dok su dvojica nosila telo, uklanjala tragove. Neko je morao i da upravlja kolima kojim je Jelenino telo doneto na nasip. Sve to ukazuje da je ubica imao pomagače prilikom izvršenja ovog zločina – kaže Šipka.

On objašnjava da dodatnu sumnju u verziju koja je predstavljena javnosti izaziva i sama činjenica da Jelenino telo nisu uspeli da nađu istog dana kada je nestala.

Pročitajte još: Obdukcija OTKRILA JEZIVE DETALJE Milenine smrti! Pronađena je PREKLANA u centru Beograda, a ovo je ISTINA

- Pas tragač ju je morao pronaći. U razgovoru sa članom tima koji je učestvovao u rekonstrukciji ubistva – vodičem pasa, stigla je informacija da pas ne bi pronašao leš ukoliko bi on bio skroz potopljen u vodu i u njoj proveo više od sat, dva, što nije bilo u slučaju Marjanovićeve – rekao je Šipka i napomenuo da su ove analize urađene na osnovu onog što je objavljeno u medijima i razgovora s prijateljima i porodicom.

Ove analize idu u prilog dosadašnjim zaključcima do kojih je ovaj centar došao, a to je da pevačica nije ubijena na nasipu u Borči, ali da su joj prsti držani u jakoj hemikaliji da bi se sprali eventualni tragovi koji bi mogli da otkriju ubicu.

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki u beogradskom naselju Borča. Ona je kobnog dana sa suprugom Zoranom i ćerkom Janom izašla iz kuće, a kasnije se odvojila i otišla da trči. Njeno unakaženo telo nađeno je narednog dana u kanalu, nedaleko od mesta na kome je trčala. Obdukcija je pokazala da je ubijena sa više od 30 udaraca u glavu tupim predmetom. Ubica još uvek nije uhapšen.

#Jelena Marjanović

#Policija

#Ubistvo

'