AKTUELNO

Vukićević je likvidiran 2020. u kući u Ritopeku, a za njegovo ubistvo sudi se klanu Veljka Belivuka.

Marko Drakula, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužnicu zbog sumnje da je na Vračaru pokušao da ubije Lazara Vukićevića u oktobru 2019. godine, nalazi se iza rešetaka, a njegovo ime je odranije poznato u policijskim u pravosudnim krugovima, jer je bio osumnjičen za pokušaj ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, a bio je dovođen i u vezu sa ljudima bliskim monstruozonom klanu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Tužilaštvo tereti Marka Drakulu za tri krivična dela - teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.

Prema njihovim navodima, Drakula je pokušao da ubije Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, kada je postavio eksplozivnu napravu ispod njegovog "poršea", koji je bio parkiran u blizini žrtvine kuće na Vračaru. Napravu je, kako se navodi, aktivirao kada je Vukićević prišao automobilu. Detonacija ga je odbacila, a on je lakše povređen.

Foto: TV Pink Printscreen

Povezan sa Džonijem sa Vračara

Iza ovog dela, prema sumnjama istražitelja, stoji ekipa Džonija Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, koji je označen kao jedan od beogradskih saradnika crnogorskog "kavačkog klana" i njihovog ogranka klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Drakula je i ranije dovođen u vezu sa odbeglim Vušovićem, sa kojim je hapšen još kao maloletnik zbog trgovine narkoticima.

Vukićević je ubijen godinu dana kasnije, a za njegovo ubistvo je okrivljena kriminalna grupa Velje Nevolje i Marka Miljkovića. Prema navodima iz optužnice, on je brutalno mučen, a potom likvidiran 14. okobra 2020. godine u Belivukovoj vikendici u Ritopeku. Žrtva klana je postao zbog sukoba oko poslova sa drogom.

Foto: Pink.rs

Bio optužen za pokušaj ubistva vođe "škaljara"

Drakuli se pred Višim sudom u Beogradu sudilo za pokušaj ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, za koga se sumnjalo da su pokušali da ga otruju cijanidom, ali su optužbe odbačene, jer nije postojalo dovoljno dokaza za to krivično delo.

Naime, Drakula je priveden sa Nemanjom M. i Marjanom D, nakon što je Vukotićeva nevenčana supruga prijavila da su je 6. decembra 2019. presrela trojica muškaraca, koja su se nalazila u automobilu sličnom policijskoj "škodi", a koji su nosili kačkete i prsluke UKP-a. Predstavili su se kao policajci i pretresli kutije koje je, kao i svakog dana, nosila Vukotiću u pritvor. Tada nije nosila hranu kao inače, već garderobu.

Sedam dana kasnije zatečeni u spornom automobilu, na kom su bile lažne tablice, a u njemu je pronađena policijska oprema, ali i bočica u kojoj se, kako je utvrđeno, nalazi natrijum-cijanid.

Foto: Facebook.com

Sud je utvrdio da nije bilo dovoljno dokaza da su cijanidom nameravali da ubiju Vukotića, a njima se sada sudi za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer prilikom hapšenja kod njih pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UКP, kačketi i policijska značka, ukradena još 2006.

terete su da su tog dana obučeni kao policajci presreli Vukotićevu suprugu, lažno se predstavili i pretresli je.

Drakuli se na teret stavlja i da je sprečavao službeno lice u vršenju dužnosti, jer je, kako se navodi,odgurnuo policajca tokom akcije hapšenja.

On je, kao i ostali optuženi, sve negirao.

#Marko Drakula