AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Požarevcu još čeka izveštaj Nacionalnog kriminalističkog centra u Beogardu o indetitetu muškarca koji je 4. marta nađen u Dunavu kod Kostolca.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su delovi tela pre 40 dana izvučeni iz Dunava kod Kostolca i njega uporedio sa bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a ime i prezime nađenog tela nije objavljeno.

Mnoge porodice čiji se članovi vode kao nestali u strahu iščekuju objavljivanje rezultata identiteta.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema našim informacijama, nakon završene obdukcije, koja je odrađena pre više od mesec dana, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.

Kako je "Telegraf.rs" saznao, nakon što je telo izvučeno iz Dunava, veštak je odmah izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK. U ovom slučaju, navodno, to je butna kost.

- Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao. U pitanju je krupniji muškarac visok oko 1,82 centimetra - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi i dodaje da obducent nije mogao da zaključi da li je muškarac ubijen ili ne.

Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.