AKTUELNO

Srđan Lalić je svedok okrivljeni, i ima direktna saznanja o brojnim likvidacijama i to kao neposredan učesnik bar šest likvidacija, od sedam za koliko je trenutno okrivljena ova grupa, rekao je za PINK novinar Mladen Mijatović.

- On je direktan učestik i ima neposredna saznanja koja bi trebalo da budu validna. Očekuje se da da dodatna saznanja i informacije, na osnovu kojih će naši organi rasvetliti i bar nekoliko misterioznih nestanaka, gde se sumnja na likvidacije – rekao je Mijatović.

Kako kaže, za ta zlodela postoje saznanja da su ih izvršili članovi grupe Belivuk-Miljković.

On kaže da postoje operativni podaci da iza tih otmica i likvidacija stoje Belivuk i Miljković, dodaje da se očekuje da će svedočenjem Lalića i ti nestanci i likvidacije budu rasvetljene.

- Očekujemo da pravda bude zadovoljena, bar zbog porodica koje treba da znaju gde su nastradala njihova deca i njihovi voljeni - kaže Mijatović.

Kako kaže, rasvetljavanje ovakvih slučajeva pre svega ima za cilj da se otkriju i dokažu krivice vođa takvih grupa.

- Sada se Tužilaštvo bori da pojedini članovi budu sklonjeni sa ulica, da budu u zatvoru veći broj godina, a da organizatori u skladu sa zakonom dobiju doživotnu robiju. Državni oragani su u prethodnom periodu odradili ozbiljan posao koji je rezultirao hapšenjem oko 30 čanova kriminalne grupe, optuženih za ubistva, silovanja i otmice – rekao je Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Uredik portala Kurir Mladen Radulović, istakao je da je bitno da svedoci saradnici ispričaju sve ono što se dešavalo u kriminalnom klanu koje je vladao podzemljem.

- Oni su sada spremni da svedoče, i oni pre svega otkrivaju najveće i najpoverljivije informacije – rekao je Radulović.

Kako kaže, oni najpre daju informacije o ubistvima, zatim i o načinu rada, vrbovanju ljudi iz državnih struktura da rade za njih.

- Očigledno je da Tužilaštvo sprema dokaze, da su im neophodni svedoci saradnici za ovaj slučaj. Ukoliko se ne prihvate fotografije koje smo gledali na tv kao validan dokaz, sada imaju plan b. Dokazi su naknadno stigli, kao plod saradnje srpske i policije Interpola. Za sada Sud prihvata te dokaze, ali ukoliko budu osporavani, mogu se potkrepiti drugim navodima, a to su pre svega sveodočenja okrivljenih – rekao je Radulović.

Ističe da je neophodno uključiti svedoke saradnike u tu priču.

Foto: TV Pink Printscreen

Lalić je kao prvi svedok saradnik odlučio da progovori.

Radulović je rekao da je Lalić veoma bitna karika u sudskom postupku, pre svega što je, dodaje, bio među pet prvih u hijerarhiji ovog klana.

- Sem što je učestvovao u ubistvima, bio je i bankar samog klana, tako što je čuvao njihov novac i brinuo se da on bude na sigurnom, kao i da mu se izgubi svaki trag. U vrh klana je dospeo i zbog toga što je stručnjak baratanja kriptovalutama – rekao je Radulović.

Kako kaže, finansijskim institucijama je teškoj da im uđu u trag.

- To nije bilo dovoljno da bi ga respektovali, smatra se pridruženim članom te organizacije – rekao je Radulović.

Autor: