AKTUELNO

Užičanin Nikola Milinković (21) koji je u petak rano ujutru teško povređen u saobraćajnoj nesreći na putu Mojkovac - Kolašin u mestu Podbišće operisan je i juče je bio van životne opasnosti.

Po informacijama iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, Milinković je u ovu ustanovu primljen sa teškim povredama, bio je životno ugrožen, ali je posle hirurške intervencije njegovo opšte stanje poboljšano. Takođe Užičanka Tijana Čančarević (22) koja je bila u kolima sa Nikolom, pretrpela je u udesu teške povrede, prelom potkolenice, ali je posle hirurškog zbrinjavanja u bolnicu u Bijelom Polju juče popodne otpuštena na kućno lečenje.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Dvoje Užičana u petak rano ujutru putovali su iz Srbije u Crnu Goru na more kada je na magistrali pre Kolašina došlo do udesa. Milinković je zadobio povrede slezine i creva dok su Tijani polomljene dve potkolenične kosti.

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, "na magistralnom putu Mojkovac - Kolašin, u mestu Podbišće, iz za sada neutvrđenih razloga došlo je do kontakta vozila "reno klio" koje se kretalo iz pravca Mojkovca prema Kolašinu i "tojote", bjelopoljskoh registraskih oznaka, kojim je iz suprotnog pravca upravljao Bjelopoljac K. Ć. koji u ovom udesu nije povređen".

Odmah po udesu dvoje Užičana hitno su prebačeni u Opštu bolnicu u Bijelom Polju gde im je ukazana pomoć.