AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje više od 20 miliona evra.

Prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na devet godina ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.

- Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice - rekao je tokom prvog suđenja za pranje novca Darko Šarić. On je tada izneo detaljnu odbranu tvrdeći da mu je sve namešteno i da je su svoju imovinu prijavio još 2003.

- Danas je počelo pripremno ročište, na kom tužilaštvo i odbrana predlažu dokaze koje žele da izvedu tokom suđenja, a potom se okrivljeni kratko izjašnjavaju o krivici. Sudsko veće, potom će zakazati početak javnog suđenja - objašnjava sagovornik.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Darko Šarić, danas je na suđenje sproveden iz pritvora koji se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Šarić je od aprila ponovo u pritvoru.

Osim Darka Šarića, ponovljeno suđenje juče je počelo i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.