AKTUELNO

Srđan Lalić koji svedoči na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića priznao je da su pričali i planirali ubistvo predsedika Srbije Aleksandra Vučića.

- U januaru 2021. Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi koje su pod kontrolom kavčana dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, na aerodromu su se pojavili kao živi mamac, kako bi se pohapsili neki škaljarci. Dok su boravili tamo, a i posle sa oduševljenjem su govorili kako su ih vozili u naoružanim konvojima, kako deo službe stoji iza njih, kako bi to trebalo uspostaviti i ovde u Srbiji - rekao je Lalić i dodao:

- Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i balističku pomoć dela tih službi koje su za svrgavanje političkih strukturi ovde u Srbiji, da se ovede neko podoban, ko bi radio u interesu klana .

U tu svrhu su već i bila sprovođenja neka delovanja preko društvenih mera, ispisivanje parola. Najveću pepreku su videli u predsedniku. Bilo je dogovoreno da prvi veći protesti budu uz velike nemire, a sve u cilju pritiska na vladajuću strukturu. Bilo reči i oko atentata na predsednika. Bilo je reči o postavljanju eksplozivnih naprava na javnim površinama.

Autor: