AKTUELNO

Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu je 12. novembra odredilo zadržavanje osumnjivenom T.I., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivicno delo Nasilje u porodici, a za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 2 do 10 godina.

Naime, osumnjičeni je izvršio krivicno delo na taj način što je primenom nasilja ugrozio spokojstvo, duševno stanje i telesni integritet svog deteta od 5 godina, koje se kritičnom prilikom nalazilo u stanu gde žive, i dok je dete bilo na krevetu uhvatio isto u predelu ruku i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na dete jer nije rasklonilo igračke, nakon cega je plastičnom lutkom koju je držao u ruci zadao nekoliko udaraca u predelu čela, udarajući dok se igračka nije polomila, dok je dete plakalo i bezuspešno pokušavalo da se zaštiti od udaraca.

Nakon toga, otac je iz cipelarnika uzeo patiku i istom detetu zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok je drugom rukom dete držao za kosu.

Dete je zadobilo teške telesne povrede konstatovane od strane lekara.

Tužilastvo je saslušalo osumnjičenog koji je negirao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je predložen pritvor i isti je određen od strane suda u trajanju od 30 dana.

U daljem toku postupka, obaviće se neophodna veštačenja, ispitati svedoci i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje, nakon čega će biti doneta konačna odluka tužilaštva.

Autor: