AKTUELNO

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš - Srpkinje nestale u Americi, kaže da nije u mogućnosti da brine o unucima.

Ona dodaje da joj je, od nestanka ćerke, svakim danom sve teže, da još uvek veruje da će konačno dobiti pozitivnu informaciju o Ani i da će joj se javiti. Priznaje da je brinu poruke koje je Anin muž Brajan slao, ali i nove informacije o istrazi nestanka njene ćerke.

"Ja nikada nisam čula ništa loše o njemu, razmišljam sve vreme šta se dogodilo. Sve ovo što se objavljuje čujem prvi put i ne znam više šta da mislim. Samo želim da se pronađe moja ćerka", priča Milanka.

Ona dodaje da joj niko nije javio ništa oko Anine dece, oko čijeg starateljstva se sada postavlja pitanje.

"Jako sam bolesna i nisam u mogućnosti da prihvatim tu odgovornost. Ne mogu ni o jednom detetu da brinem, a kamoli o sva tri. Pogotovo što ne pričamo istim jezikom, oni ne znaju srpski, a ja engleski. Hoće li Anina sestra preuzeti tu ulogu ne znam, ali sada čekamo da vidimo zvanične informacije američke policije".

Foto: Facebook.com, Printscreen/Društvene mreže

Ana Volš je nestala u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.

Ana Volš je majka troje dece i zaposlena je u firmi za nekretnine. Po profesiji je agent za nekretnine i ubrzano se kretala ka poziciji regionalnog menadžera u vašingtonskoj firmi za koju radi.

Rođena je u Beogradu, a u Sjedinjene Američke Države se preselila 2005. godine i počela da radi sezonske poslove u ugostiteljstvu. Radila je kao sobarica i kao konobarica u Vašingtonu. Godine 2008. živi i radi u Njujorku posle čega se seli za Boston, gde postaje stalnozaposlena na mestu menadžera za hotelske rezervacije u hotelu u Lenoksu gde je srela svog budućeg muža Brajana Volša. Tu su se i zaljubili. Ana i Brajan Volš su se sreli kao po scenariju iz romantičnog filma. Upoznali se sasvim slučajno tako što je ona otišla da očisti njegov stan. Tada je počela njihova ljubavna priča.