AKTUELNO

Brajan Volš iz Kohaseta kod Bostona, suprug Ane Volš koja je nestala u novogodišnjoj noći, optužen je za njeno ubistvo. Telo Srpkinje koja sa Brajanom ima troje dece nije pronađeno.

Bivši operativac Božidar Spasić smatra da je će veliki problem biti ako ne bude pronađeno telo Ane Volš.

- Nerado komentarišem ovaj slučaj. Sve se dešava preko okeana i imamo informacije iz treće i četvrte ruke. Oni nemaju osnovni dokaz, a to je telo Ane Volš već samo posredne dokaze i to će biti veliki problem. Imaćemo suđene veka, odnosno decenije - rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Lazar Glišović, advokat i kriminolog, je ukazao da se ročišta prenose uživo, tako da ovdašnja javnost ima uvid tok slučaja, počev od momenta kada je zadržan u pritvoru zbog ometanja istrage.

- Već tada se znalo kako će biti fokusirana istrag. Tipično je da u ovakvim slučajevima, fokus bude na kontaktima i rodbini. Policija je dobila značajnu prednost onog trenutka kada se on našao iza rešetaka, tada je izvršen temeljni pretres kuće i dobijen nalog za zaplenu vozila. Da li je to dovoljno pošto nema tela? Postoje slučajevi koji se baziraju na posrednim dokazima - naveo je Glišović.

Kako je dodao, sama pojava DNK tragova u kući i u vozilu ne znači nužno da je došlo do izvršenja krivičnog dela.

Foto: TV Pink Printscreen

- Značajna je bila kupovina sredstava za uklanjanje tragova, najloni, kese, izbeljivači...a to ukazuje da nije planirao zločin, prvo je izvršio delo. Zbog toga bi moglo doći do prekvalifikacije u blaži oblik za koji ne postoji smrtna, već kazna doživotnog zatvora - objasnio je Glišović.

Novinarka Zorica Radulović, koja prati ovaj slučaj u Bostonu, kaže da je neverovatno interesovanje medija.

- Medijima je dozvoljeno prisustvo suđenju. On je sve vreme bio ozbiljan. Totalno odsustvo emocija šokiralo je sve u sudnici, posebno dok je tužiteljka čitala optužnicu. U jednom trenutku sam se srela oči u oči sa njim i nikada ništa gore nisam doživela. Taj led u njegovom pogledu i odsustvo emocija ne mogu da opišem na pravi način - ispričala je Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona navodi da su tamošnji stručnjaci na osnovu gugl pretrage zaključili da Brajan nije planirao ubistvo.

- Brajanovo ponašanje su analizirali i psiholozi. Neverovatno im je kako je uspevao da sarađuje sa policijom, a navode da se na njegovom licu juče jasno video strah tokom izricanja optužnice - dodala je Radulović.

Autor: