AKTUELNO

Prijatelji Ane Volš održali su svojevrsnu virtuelnu komemoraciju u znak sećanja na nju i njen tragično prekinut život.

Kako je lokalna televizija Boston25News saznala, privatnom virtuelnom okupljanju prisustvovalo je stotinak ljudi, a održano je u sredu uveče, pošto je njen muž Brajan optužen za ubistvo.

Jedan Anin prijatelj koji je skupu prisustvovao, rekao je da je "proslava života" u Aninu čast ujedinila ljude iz različitih faza njenog života.

Svi su imali slično iskustvo i pričali o dinamičnoj i izuzetnoj ženi koja je ostavljala utisak na svakog sa kojim je bila u kontaktu.

“To je zapanjujuće. Većina ljudi prolazi kroz život i svi želimo da ostavimo trag. Ona zaista i jeste”, rekao je prijatelj Piter Rajder.

"Svet je izgubio veliku osobu”, dodao je on.

Rajder je ispričao da je Anu upoznao preko posla u industriji prodaje nekretnina i da ih je upoznao njen bivši šef pre dve godine. Kako kaže, odmah su razumeli, kako profesionalno tako i privatno.

"Ana je radila neko vreme sa mnom i mojim timom nesebično. Odgovarala je na moje pozive i danju i noću. Imao sam sreće što sam je upoznao", rekao je on.

Rajder je rekao da su i drugi podelili inspirativna iskustva o druženju sa Anom tokom godina.

"Ako postoji nekoliko teških načina da se nešto uradi, a postoji i prečica, nikad se nije išlo prečicom. Jedna od stvari koju će svi istaći jeste njen nivo poverenja, rekao je on i dodao da u njenom rečniku nije postojala rečenica "ovo se ne može uraditi".

Svi se sada pitaju o Aninim poslednjim trenucima i šta će se događati sa njeno troje dece.

"Oni su bili njen svet, tu nema dileme. Sve što je radila radila je za svoje troje dece i porodicu", objasnio je on.

Rajder kaže da nikad nije upoznato njenog muža Brajana Volšta i da ne želi da spekuliše o motivu. Ipak, izrazio je nadu da će pravda biti ispunjena. Prema njegovim rečima, Ana ne bi provela dan a da ako se ne vidi sa decom preko video-poziva.
Kaže, plašio se najgoreg od momenta kada je čuo za njen nestanak.

Ana zaslužuje da bude sahranjena dostojanstveno, ali to sada nije moguće jer nema posmrtnih ostataka, kaže on.

Zvanično, sahrana Ane Volš još nije organizovana.

Anin nestanak prijavljen je tek 4. januara i to nakon što se nije pojavila na poslu. Njen nestanak prijavio je njen poslodavac u Vašingtonu.

Da podsetimo, Brajan Volš se na sudu izjasnio da nije kriv.