AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno sa Markom S. (20), koji je u bekstvu (protiv njega je postupak razdvojen), od februara do juna 2022. godine, maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju.

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju, na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 5 godina.

Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S. raspisana medjunarodna poternica.

Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka.

Sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno sa Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022. godine, maloletnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje.

Kako nezvanično saznajemo, oštećena je štićenica jednog doma za nezbrinutu decu. Okrivljeni su joj pripisali nepostojece dugove koje treba da im otplati, pa su je dovođenjem u zabludu da će joj naći posao u pekari i modelingu, terali na prostituciju.

Teodora je ugovarala klijente putem telefona, a Filip i Marko su je vozili na ugovoreno mesto.

Posle su joj uzimali sve pare, da bi joj Teodora J. sutradan davala pola ili manje. Teodora se porodila mesec dana pred hapšenje 5. oktobra.