AKTUELNO

Istraga povodom smrti dečaka koji je koliko je poznato progutao žir u vrtiću i od posledica preminuo u Nišu, još uvek nije gotova.

Kako je "Novostima" jutros rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu, prikupljaju se izveštaji inspekcijskih nadzora, prosvetne i zdravstvene inspekcije, stigao je i izveštaj sa obdukcije, ali s obzirom na to da je slučaj u fazi istrage, još uvek nije uputno obelodaniti detalje.

Nezvanična verzija priče koja kruži Vladičinim Hanom nije isključena, niti je nepoznanica za istražne organe. Naime, razmatra se mogućnost da je dečaku dok je spavao drugo dete ubacilo žir u usta.

Deca su bila sama jer je vaspitačica, koja je u međuvremenu suspendovana, nakratko napustila prostoriju. U svakom slučaju, svi detalji će biti poznati nakon formiranja predmeta.

Podsećamo, krajem decembra u prepodnevnim satima dogodila se tragedija kada je četvorogodišnje dete progutalo neki predmet, najverovatnije žir. Dete je u besvesnom stanju prebačeno najpre u Zdravstveni centar u Surdulici, a zatim u Niš, gde je preminulo.

#Dečak

#Vrtić