AKTUELNO

Na teritoriji opštine Mladenovac juče i danas prijavljena su dva krivična dela Nasilje u porodici, a osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu određeno zadržavanje do 48 sati.

U prvom slučaju muškarac D.D. (49) je u alkoholisanom stanju u porodičnoj kući u Vraniću najpre vređao 41-godišnju suprugu i maloletnog sina od 16 godina da bi potom metalnom šerpom, koju je držao u ruci, ženu udario u glavu i naneo joj rasekotinu po čelu. Nakon što je sin stao izmedju njih u nameri da zaštiti majku, D.D. ga je udario porculanskim tanjirom u levu ruku i naneo mu posekotinu podlaktice.

Drugi slučaj desio se sredinom januara, ali je žrtva odlučila da ga ne prijavljuje iz straha od supruga nasilnika, s obzirom da već godinama trpi nasilje, sve dok 14. februara nije javila lekaru gde su joj konstatovane brojne povrede.

Z.Ž. je nakon toga po nalogu tužioca zadržan zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Sumnja da je on 15. januara suprugu najpre tukao rukama i nogama po telu i glavi, a potom i drvenom letvom po nogama, kojom prilikom je žena zadobila brojne povrede.

Autor: