AKTUELNO

Nebojša Vladulović, deda devojčice P.V. (2) koju je, kako se sumnja, nasmrt pretukao očuh Miloš N., ne zna kako će da preživi tragediju koja ih je snašla.

Kako objašnjava deka maloletne devojčice, majka Jelena T. Je sa njegovim sinom živela skladno punih sedam godina.

- Dok je bila sa mojim sinom u zajednici, živeli su lepo i sve je bilo u redu. Pre, tri, četiri meseca je napustila mog sina. Kada je otišla, povela je decu sa sobom. Međutim kada sam čuo da je osumnjičeni tukao najstarijeg sina, uzeo sam ga kod mene.Ona sa mojim sinom ima troje dece, Dušana koji ima sedam godina, Dunju koja ima pet godina i najmlađu dvogodišnju Petru koja je nastradala - priča Nebojša.

Deka ubijene devojčice ističe da Dušan i Dunja žive sa ocem, bakom i dekom u Grljanu. Kako kaže, samo je najmlađa devojčica bila sa mjakom.

- Ne znam šta se desilo, niti šta se ranije događalo, jer je moja bivša snaja sa tim čovekom bila u Beogradu, i tek su prekjuče došli u Zaječar. Kupili smo i pripremili sve stvari za sahranu. Čekamo da se završi obdukcija, da nas pozovu da preuzmemo telo moje unuke. Još uvek ne znamo kada će biti sahrana. Mom sinu je jako teško, kao i svima nama, još uvek smo u šoku zbog svega što se dogodilo - kaže Vladulović.

Podsetimo, majka Jelena T. je tokom jučerašnjeg dana u Dečiji dispanzer dovela ćerkicu P.T. (2) koju je kako se sumnja, krvnički tukao očuh Miloš N., a nesrećno dete je preminulo sat vremena kasnije.

Dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru juče je oko 16.15 sati obavešten od strane policije da je tog dana oko 15 sati u Dečiji dispanzer dovedena devojčica P.T. (2) u pratnji majke J.T. (23) radi pružanja lekarske pomoći - saopštilo je tužilaštvo.

Po nalogu tužioca u Zaječaru određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati očuhu deteta zbog nasilja u porodici, dok je majka u pritvoru zbog zapuštanja i zlostavljanja deteta. Dete je preminulo samo sat vremena kasnije, u 16 i 10 časova.