AKTUELNO

Markuš je sahranjen juče na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Nepoznati napadač za kojim policija traga, u Marka Markuša (29) je ispalio sedam hitaca iz "škorpiona" u petak oko 21.30 sati u Novom Sadu. Markuš je sahranjen juče na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Sestra pokojnog Markuša, Zorana, objavila je potresan status na Fejsbuku. Ona je podelila stihove pesme Jašara Ahmedovskog "Spavaj, spavaj ti", posvećene bratu Ipčetu:

Na toplom jugu uz vodu i prugu, cvetaju makovi, jedna stara majka, lik sina, junaka, nosi još u zenici. Majka sina, a ja brata, čuvamo u zenici, ne da suza sva od zlata, da se oko osuši. Na toplom jugu, ne znaju za drugu, već za pesmu radosti, ja te molim brate, dok bolujem za te, tu mi pesmu oprosti".

Foto: Printscreen Instagram

Podsetimo, Markušu je ispaljeno šest-sedam metaka u vrat, stomak, ruku, gotovo u svaki deo tela. Ni posle dugotrajne reanimacije, nije mu bilo spasa.

Policija ispituje sa kim je Markuš bio u sukobu i zbog čega. Ne isključuje se mogućnost da je njegova likvidacija bila naručena zbog nekih neraščišćenih računa.

- Mnogi koji su bili u kontaktu sa ubijenim su pod policijskom lupom. Utvrđuje se i motiv, odnosno razlozi zbog kojih je neko želeo da on bude usmrćen - naveli su izvori bliski istrazi.

Foto: Printscreen Facebook

PODUŽI DOSIJE

Markuš je osuđen 2006. godine zbog napada na policajca, optužen je za ranjavanje dvojice mladića u "Crvenoj kafani" 2006. godine, optužen je i za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba "Kili" u decembru 2007. godine.

Bio je osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića zvanog Sarma 2008. godine, za nanošenje teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008. godine, a i za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012. godine.

Pročitajte još: Marko Markuš ispraćen na VEČNI POČINAK: Njegova SUPRUGA JEDVA STAJALA NA NOGAMA

#Instagram

#Novi Sad

#Ubistvo

#sestra

'