AKTUELNO

Zoran i Jelena se nisu razdvajali, ali njihov odnos bio je veoma komplikovan.

Kakav je bio odnos ubijene pevačice Jelene Krsmanović i njenog supruga Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo, i šta se događalo u danu ubistva, detalji su jučerašnjeg svedočenja u Višem javnom tužilaštvu.

Zorica Gemović, frizerka iz Borče i Jelenina dobra prijateljica, otkrila je tužilaštvu detalje odnosa supružnika, ubijene Jelene i Zorana, osumnjičenog da je ubio suprugu sa devet udaraca oštrim predmetom u glavu u aprilu prošle godine u naselju Crvenka u Borči.

Ona je rekla da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali da je njihov odnos bio komplikovan.

Foto: Printscreen Facebook

- Frizerka je ispričala kako je bila veoma bliska sa Jelenom, toliko "da su se sporazumevale pogledima". Takođe, ispričala je da je Zoran često vređao Jelenu i govorio joj "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna" - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Svedočenje drugog svedoka, Lenke Đorđević, vaspitačice Jelenine i Zoranove ćerke Jane, ukazalo je na detalje oko nestanka Jelene, ali i dalje ostaje nejasno šta se događalo između 16 sati, kada Zoran Marjanović tvrdi da je njegova supruga nestala, i perioda ubistva, koji je prema krivičnoj prijavi između 16.47 i 17.20.

- Vaspitačica je kazala kako je došla da čuva malu Janu u danu kada je pevačica nestala, dok su Marjanovići bili na nasipu i da je bila u njihovoj kući od 17.30 do 00.30 - navodi izvor.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Zoran Marjanović je tvrdio da je bio sa malom Janom i Jelenom na nasipu, a da se njegova supruga oko 15.30 odvojila i otišla da trči. Prema njegovom iskazu, Jelena se oko 15.35 čula sa majkom Zoricom, kojoj je kazala da je na trčanju, posle čega će otići kući da spremi nešto za jelo, pa dolazi kod nje. Zoran Marjanović tvrdi da je Jelena nestala oko 15.50. Zorica Krsmanović nešto posle 16 sati zvala je Jelenu, ali joj se niko nije javio. Zvala je i oko 17.20, kad joj se neko javio i ćutao 43 sekunde.

Zoran Marjanović tvrdio je da je Zorica poslednja osoba koja je Jelenu čula živu, međutim tu tvrdnju pobila je kuma porodice Marjanović, Verica Vukmanović, koja je na ranijem saslušanju u Višem tužilaštvu kazala da se sa pevačicom čula 2. aprila 2016. u 16.42 sata, kada je prema iskazima Marjanovića potraga za pevačicom uveliko bila u toku. Prema toj izjavi, ona se sa Jelenom čula svega pet minuta ubistva.

Foto: Pink.rs

Boris Pucić, policajac iz Borče i prijatelj Zorana Marjanovića, svedočio je ranije da ga je Zoran pozvao 2. aprila 2016. oko 17 sati da kaže kako mu je žena nestala. Sve ove izjave svedoka, računajući i jučerašnju vaspitačice Lenke Đorđević, odnose se na vreme od 16.42 sata pa do 17.20, međutim i dalje nije razjašnjeno šta se dogodilo između 15.50, kada Zoran Marjanović tvrdi da je Jelena nestala, i trenutka koji je u krivičnoj prijavi označen kao vreme ubistva.

Zoran Marjanović, koji se nalazi u pritvoru od 15. septembra ove godine zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović, premešten je u drugu ćeliju prošle nedelje. U pitanju je redovna procedura, a Marjanović više ne deli ćeliju sa Markom Nikolićem, koji je ubio svog sina Mihaila i nevenčanu suprugu Maju Đorđević ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Pink.rs

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#pevačica

'