AKTUELNO

Nemanja V. nije želeo starateljstvo nad dvogodišnjom Petrom iz Zaječara koju je, kako se sumnja, nasmrt pretukao njen očuh Miloš N. jer je "mnogo plakala što je njega nerviralo".

Strašne stvari u ovoj porodici kako saznaje "Blic", počele su da se dešavaju još 2016. godine kada je njena majka bila maloletna. Ona je tada, kako saznajemo, rodila dete o kojem je brigu preuzeo Centar za socijalni rad.

- Porodica je evidentirana prvi put kada je majka devojčice prvo dete rodila dok je bila maloletna, zbog čega je Centar za socijalni rad preuzeo privremeno starateljstvo nad detetom dok Jelena nije stekla uslov da preuzme starateljstvo - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Iste godine, Jelena je prijavila nasilje nad njom koje je vršila baba njenog supruga, Nemanje V., ali tu se nasilje nad njom nije završilo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jelena je i 2019. godine prijavila svekra za nasilje u porodici zbog čega je joj je Centar za socijalni rad pružio pravnu pomoć - kaže izvor "Blica".

Prema našim saznanjima, ona je svekra prijavila za nasilje i drugi put, a tada je Centar za socijalni rad dobio prijavu od MUP-a.

- Hitno su izrečene mere privremenog iseljenja i zabrana prilaska koje je tužilaštvo potom produžilo na 30 dana - kaže sagovornik "Blica".

U maju 2022. godine, Jelena je prijavila da ju je suprug Nemanja V. pretukao, zbog čega su, prema našim saznanjima, izrečene hitne mere koje su potom produžene.

- Jelena se potom odselila u oktobru te godine, što je Nemanja i prijavio - kaže sagovornik.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema našim saznanjima, Jelena je u oktobru prijavila da ju je svekar presreo na ulici i odveo najstarije dete.

- Policija je dete pronašla i vratila majci u Zaječar - navodi izvor "Blica".

Međutim, kako navodi naš sagovornik, otac dece, Nemanja, prijavio je da je Jelena odvela decu, nakon čega je Centar za socijalni rad uspostavio kontakt sa njom. Potom su, prema rečima našeg sagovornika, bili u procesu savetovanja.

- Jelena je ispričala da želi da se odseli iz kuće u kojoj su živeli - kaže sagovornik "Blica".

Nemanja je, prema našim saznanjima, ispričao da je poslao tužbu sudu u kojoj traži starateljstvo nad decom.

- Centar ih je zvao na razgovor, međutim, prvi put se niko nije odazvao, a drugi put se Jelena nije pojavila - kaže naš sagovornik.

Foto: Facebook.com

U decembru 2022. godine Nemanja je uzeo dvoje dece, međutim, malena Petra je ostala da živi sa majkom.

- On je i u svom obraćanju pred sudom rekao da želi dvoje dece, a Petru ne - navodi sagovornik.

Prema našim saznanjima, u dosadašnjem radu Centra za socijalni rad sa porodicom nije bilo prijava za zenemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljen za nasilje u porodici u odnosu na decu.

Podsetimo, osumnjičenom Milošu N. stavlja se na teret teško ubistvo deteta za koje je zaprećena kazna zatvora od doživotna robija bez uslovnog otpusta. Devojčicinoj mami Jeleni T. na teret se stavlja krivično delo zapuštanje i zlostavljanje deteta i preti joj tri godine zatvora.