AKTUELNO

Brat Miloša Markovića ne gubi nadu i ne odustaje od potrage za nestalima.

Potraga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem (36) koji su pre osam dana nestali u Dunavu, nakon što je čamac u kojem su bili prevrnuli jaka košava i veliki talasi, nastavljena je i danas, a tim povodom ekipa TV Pink kontaktirala je Miloševog brata Dušana Markovića koji je poslao apel i rekao da nema potrebe da pešaci i dobrovoljci izlaze na teren do sledećeg vikenda, dok se Dunav ne povuče.

Foto: Facebook.com, MUP Srbije

Komentarišući navode medija, da se u Dunavu pojavio čamac na kom su bili nestali, on je bio jasan:

- Što se čamca tiče, ne stižem sve da propratim u medijima. Ja nikome nisam rekao da je čamac pronađen. Mi smo na dronovima samo uočili nešto što liči na čamac, i obavestili nadležne službe, ali to je bio stiropor koji podseća na čamac. Službe su proverile odmah, tako da nažalost, to nije bio čamac - rekao je Dušan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Osmi dan je protekao suštinski tako, da ništa nismo uradili, i zato imamo nove planove. Što se tiče organizacije, ona je bila fenmenalna, pomogle su nam raznorazne službe. Mnogo ljudi nam je pomoglo, službe su tu sve vreme na terenu, i sarađujemo sa njima. Ima nade da uradimo dobro, uz konsultacije - objasnio je Marković.

Foto: Facebook.com

- Mi smo dali sve od sebe, i maksimalno se trudimo. Molim ljude da izlaze, i mi ne odustajemo, i nećemo i dalje... Što se tiče ljudi, uz savete stručnih lica, smo se dogovorili da nema potrebe da izlaze ovih dana. Mnogo ih je dalo sve od sebe, ali dok se Dunav ne povuče, nema poente da izlazimo. Mi nastavljamo sa čamcima, alasima. A dobrovoljci i pešaci neka dođu sledeći vikend - rekao je on.

Foto: Facebook.com

Autor: