AKTUELNO

Devojčica (8) koju je otac Uroš P. (38) do pre tri dana držao zatočenu u stanu kao roba bila je u jako teškom stanju kada ju je pronašla policija.

Kako se saznaje, dete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnelo i zapušteno, da kada su je videli dežurni doktori svi su zaplakali!

Prema informacijama, brigu o devojčici je preuzelo Prihvatilište za decu, nakon što je primljena u bolnicu kada ju je policija zatekla zatvorenu u stanu u kojem je živela sa ocem.

Foto: Pink.rs

- Ona je bila u stanu sa ocem koji joj je povremeno davao hranu. Devojčica je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mesecima. Da je ostala u tom stanju još pet dana, pitanje je da li bi preživela - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako Kurir saznaje, devojčica je smeštena na odeljenje gastroenterologije u Tiršovoj.

- Devojčica je jako neuhranjena, to je najveći problem. Lekari joj bukvalno daju po mrvicu hrane kako bi je zasitili jer ne može da jede. Zastrašujuće je kako malena izgleda. Lekari se maksimalno trude da je što pre povrate - kaže naš izvor.

Devojčica je bila premršava za svoj uzrast.

Podsetimo, jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Beograđanka prijavila u policijskoj stanici Palilula da je muž U.P. brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju ćerkicu kao roba.

Majka je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama žena je izjavila da ju je nevenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

- Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži ćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Ćerkicu je, kako je navela, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom - kaže izvor.