AKTUELNO

Podignuta je optužnica protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, a kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a Viši sud ju je potvrdio.

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Ekvadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Ljubi Miloviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvuokrivljenima S.K. A.M, D.J, M.K, D.J, M.P, M.K, i Ž. F izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštv, a D.J i D.J i izvršenje po jednog krivičnog dela i Zakona o tajnosti podataka.

#Ljubo Milović

#optužnica