AKTUELNO

Pre tačno godinu dana Dušan Zagorac (72) počinio je krvavi pir u Zaječaru. On je hicima iz pištolja prvo ubio komšinicu Veru Đekić (62), potom i policajca Ivana Đurđevca (28), a na kraju je izvršio samoubistvo.

Zagorac je upucao svoju komšinicu nakon što mu se ona požalila jer joj je, po ko zna koji put, prosuo masnu supu na opran veš, a nesrećnog mladića upucao je pošto je ovaj došao po prijavi da se u zgradi nešto dešava.

Zagorac se obesio na tavanu zgrade kada je iz Beograda stigla ekipa Specijalne antiterorističke jedinice.

"Otkad se 1995. doselio iz Hrvatske i s majkom kupio stan ovde, počeli su problemi. Sve mu je smetalo i stalno je galamio. Žalio se da mu komšije kradu struju", pričali su tada stanari zgrade za Kurir:

"Naročito je imao pik na Veru, jer ona nije želela da mu ćuti i ulazila je u rasprave s njim. To šta je on ovde radio je ravno paklu! Ali njemu niko ništa nije mogao. Prijavljivali smo ga policiji, komunalnoj miliciji, išao je čak i kod psihijatra i niko mu ništa nije mogao, niko nije bio nadležan za njega. Na kraju, posle 27 godina užasa koje nam je ovde priređivao, počinio je zločin. Uzeo je dva života".

Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/ RADIO MAGNUM, FACEBOOK

Komšije su se pitale da li je tragedija mogla biti sprečena.

"On navodno nije imao duševni poremećaj, zato nije mogao u ludnicu. U zatvor nije mogao, jer pre ovoga nije nikoga fizički napadao. Ni komunalci mu nisu mogli ništa, uvek su nas savetovali da razgovaramo s njim i na lep način rešimo probleme", jadali su se stanari zgrade, u kojoj je Zagorac počinio masakr, pa se ubio.

"Umislio je da mu neko krade struju. Optuživao je Veru da se prejako greje i da mu je zbog toga pretoplo u stanu. Govorio je da oseća neke vibracije u stanu iz stanova ispod, pa je i zbog toga napadao nesrećnu ženu. Upadao je u stanove, lupao na vrata stolicom i galamio, gađao prozore kamenjem, prosipao ostatke od hrane sa terase, bacao majčine pelene kroz prozor", govorile su komšije i dodale:

"Cela zgrada je smrdela. Umeo je da sedi po nekoliko sati na stepenicama i da bez prestanka zuri u Verina vrata, a jednom joj je poplavio stan, uspeo je nekako da začepi cevi i onda je sve izbilo u njenom kupatilu".

Policajac Ivan Đurđevac je nastradao kada je sa kolegama došao na mesto događaja posle prijave buke i galame. Upravo zbog toga nesrećni mladić nije stavio pancir.

Foto: Facebook.com

"Komšije nisu prijavile pucnjavu, već buku i narušavanje javnog reda i mira. Đurđevac je pošao bez pancira, ne znajući šta se tamo dešava. Sa njim su bile i kolege, a kada je došao na intervenciju, Zagorac je zapucao iz vatrenog oružja i usmrtio mladog policajca", rekao je tada naš izvor i dodao:

"Inače, Ivanov tata je, kao i on, zaposlen u PU Zaječar".

Porodica Đurđevac živela je u Zaječaru.

"Znamo Ivana, zlatno dete, on je iz policijske porodice. Mislim da je još neko od rođaka zaposlen u MUP, kao i njegov otac. Bolesnik je godinama proganjao komšinicu i maltretirao je, a kada je Ivan došao, presudio mu je ni krivom ni dužnom. Eto šta ih je snašlo, tuga do neba, baš su dobra porodica", pričali su poznanici koji su o nastradalom mladiću imali samo reči hvale.

Autor: