AKTUELNO

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunjiv.

"Uroša Pašajlića (38), oca "devojčice iz kade" ne bih branio iako je to protivnom advokatskom kodeksu", izričit je advokat Toma Fila.

Prema njegovim rečima, obaveza advokata je da brani klijenta.

- Mi ne branimo čoveka već krivično delo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. U Podgorici kada je muškarac silovao, ubio i zapalio šestogodinju devojčicu i čoveka koji je silovao svoju majku. Da mi daju slučaj ovog oca, odbio bih ga- kaže Fila.

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunjiv.

Foto: Pink.rs

- Ne mogu da zamislim da neko može da drži svoje dete bez hrane i vode, zatvoreno u kupatilu i da ga ne upiše u školu. Voleo bih da čujem kakva je njegova odbrana- doodaje Fila.

Jezivi slučaj koji se u Srbiji ne pamti otkriven je 24. marta ove godine kada je Ivana L. došla u policiju i prijavila partnera nasilnika. On ju je pet dana ranije pretukao. Nesrećna žena policiji je rekla i da u stanu drži svoju omogodišnju ćerku zatvorenu u kupatilu.

"Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća", rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Foto: Pink.rs

Dodao je da je Ivana L. (47) ispričala policiji da on drži dete u stan u koje povremeno obilazi.

"Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima ćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi", rekao je sagovornik.

Potraga

Od trenutka kada je nađeno dete, za Urošem je bila raspisana potera, a uhapšen je juče.

"Potraga za njim je bila raspisana 24. marta, uhapšen je 4 dana kasnije na Karaburmi pomoću baznih stanica mobilnog telefona", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Foto: MUP Srbije

Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo, Uroš Pašajlić se sumnjiči da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem toku postupka.