AKTUELNO

Uroš Pašajlić (38), pre sasalušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, na kom je odlučio da se brani ćutanjem, pola sata je razgovarao sa svojim advokatom kako bi odlučio da li će da iznosi odbranu ili ne.

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, odnosno da se brani ćutanjem. Bio je hladan, nije zaplakao, čupao kosu, niti bilo šta slično, nije delovao kao očajan čovek, čak nije pitao ni da li je živo njegovo dete - otkrio je sagovornik Kurira.

Na saslušanju je, kako saznajemo, rekao samo da je zavisnik i da koristi različite vrste narkotika, lekova i alkohola.

- Čak i to što je rekao u jednoj rečenici, najverovatnije je smišljeno kako bi opravdao ili bar umanjio krivicu za ono što mu je stavljeno na teret - dodaje naš sagovornik.

Posle saslušanja, Urošu Pašajliću je određen pritvor do 30 dana i on je sproveden u Crentralni zatvor.

Foto: Facebook.com

Tužilaštvo je, podsetimo, predložilo da u se pritvo odredi po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje maloletne ćerke čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici.

- U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletnećerke. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično delo Nasilje u porodici, krivično delo Zlostavljanje i mučenje i krivično delo Protivpravno lišenje slobode - navodi se.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TV PINK PRINTSCREEN

Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bekstvo. Isti je dana 28.03.2023. godine pronađen i lišen slobode, te je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za devojčicu. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

#Uroš Pašajlić

#Zvezdara

#devojčica