AKTUELNO

- Ne znam u šta da verujem, ništa ne znam. Ne znam gde su mi unuci i šta se sa njima dešava? - priča Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, nekoliko sati pošto je protiv njenog zeta Brajana podignuta optužnica za ubistvo njene ćerke.

U svojoj prvoj izjavi za medije, nakon što je tužilaštvo u Americi optužilo Brajana za ubistvo Ane Volš, Milanka navodi da se retko čuje sa drugom ćerkom, te i da nema informacija o optužnici protiv zeta.

- Ništa ne znam, nisam više ni u šta sigurna. Ne znam u šta da verujem - kratko i jasno poručila je majka Ane Volš.

Istakla je i da se drži onako kako mora, te da ništa ne zna o svojim unucima.

Tužilac Majkl Morisi saopštio je u četvrtak da su protiv Volša (48) podignute tri optužnice: za ubistvo njegove supruge, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela".

Foto: Instagram.com/anawalshe, TV Pink Printscreen

- Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu u januaru. Ova optužnica premešta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će mu ponovo biti suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen - rekao je okružni tužilac Morisi.

Tužioci su naveli da je Brajan ubio svoju ženu Anu Volš u njihovoj kući u Kohasetu za Novu godinu. Njihova tri sina su navodno u to vreme bila kod kuće. Istražitelji sumnjaju da su delovi Aninog tela možda bačeni u kontejneru za smeće.

- Ovde preovladava mnogo stvari koje zaista ukazuju u jednom pravcu. Ima toliko pitanja bez odgovora - rekao je Piter Rejder, koji je bio prijatelj sa Anom Volš.

Država je već predstavila dokaze prikupljene iz 10 kesa za smeće koje su navodno odložene u kontejner za smeće u stambenom kompleksu Svampskot gde živi majka Brajana Volša.

Neki od tih dokaza uključuju deo ogrlice koju je Ana nosila, "prada" torbicu, karticu vakcine protiv kovida sa njenim imenom i druge predmete koji sadrže i Brajanov i Anin DNK.

Foto: INSTAGRAM.COM/ANAWALSHE, TWITTER.COM/PRINTSCREEN, TANJUG AP/GREG DERR/THE PATRIOT LEDGER VIA AP

Podsetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož.

Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage, a u međuvremenu je optužen i za Anino ubistvo.

Autor: