AKTUELNO

Samo trinaest dana pre nego što će biti prijavljen policiji, Uroš Pašajlić, otac iz pakla na svom Fejsbuk profilu objavio je sliku koja govori o radu na sebi kako bi se poboljšala empatičnost među ljudima i efikasnost u međuljudskim odnosima.

Lažna slika koju je predstavljao o sebi među ljudima i činjenica da je ćerku sakrivao od očiju javnosti i da se nije mnogo znalo o njenom postojanju čim je tako dugo bila zatočena i mučena, definitvno je jedan od razgloga zbog kojih je ishod bio ovakav.

Na svom Fejsbuk profilu objavio je sliku na kojoj piše: "Čitaj sebe, ne ljude oko sebe" uz opis - "samosvest i samoodraz su bitni za lični rast i razvoj. Dajući prioritet sopstvenom razumevanju od sebe, možemo postati više empatični, saosećajniji, i efikasniji u našim odnosima sa drugima".

Podsetimo, osmogodišnja devojčica koja je godinama trpela nasilje i zanemarivanje od svog oca Uroša (38), jedva je preživela psihičko i fizičko maltretiranje, a da nijedna od državnih institucija nije reagovala nakon što se postupak o prebacivanju starateljstva na njega završio.

Foto: printscreen

Naime, dolazi do zakazivanja kompletnog sistema, jer niko nije ispratio da devojčica nije pošla ni u vrtić ni u školu, kao i da nema otvoren zdravstveni karton. Postavlja se pitanje kako je Pašajlić uspeo da zavara ceo sistem da je on u poziciji da dugoročno bude adekvatan staratelj devojčici i da niko ne dođe da proveri stanje u porodici nakon 4 godine.

On se trenutno nalazi u Centralnom zatvoru nakon što mu je sudija za prethodni postupak odredio do trideset dana pritvora. Prema rečima njegovog branioca, advokata Nemanje Lukića, na ovu odluku neće ulagati žalbu.

Pašajlić se pred Tužilaštvom branio ćutanjem, a kako je saopšteno, samo je rekao da je izvesno vreme konzumirao opojne droge i alkohol. U narednim danima, tužilaštvo će ispitati njegovu emotivnu partnerku koja ga je 24. marta prijavila policiji, jer ju je, kako je tvrdila, pretukao.

Devojčica (8) se trenutno nalazi u Tiršovoj, a kako navode upoznati sa procedurom, kada lekari utvrde da je dovoljno oporavljena da može da bude otpuštena iz bolnice, nadležni Centar za socijalni rad će otpočeti proceduru za njen smeštaj.

Autor: