AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić je u okviru "Novog vikend jutra" sa svojim gostima razgovarala o povećanoj stopi porodičnog nasilja u Srbiji.

Srbiju su u proteklom periodu potresla dva slučaja brutalnog porodičnog nasilja, gde je otac na Zvezdari, dete od osam godina držao zatočeno u kadi, dok je muškarac u Jagodini nasmrt pretukao majku petoro dece.

Foto: Facebook.com

Bojan M. se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se Bojanu M. odredi pritvor.On se sumnjiči da je u noći između ponedeljka i utorka u svom stanu zadao više udaraca po telu ženi koja je od zadobijenih povreda preminula. Mediji navode da je ubijena žena bila majka petoro dece.Iako je upozorena da je u "opasnoj vezi" sa muškarcem koji ima istoriju nasilničkog ponašanja, Andrea K. je ostala gluva na savete. Na žalost to se i desilo, usledilo je nasilje sa smrtnim ishodom. 

Ivana L. (46) pretrpela je jezivo porodično nasilje u Beogradu, ali zahvaljujući njenoj hrabrosti danas je živa jedna devojčica.

Nesrećnu ženu je Uroš Pašajlić iz sve snage udario glavom u nos koji je pukao. Jeziv slučaj dogodio se 19. marta ove godine, a nesrećna žena je tek pet dana kasnije uspela da pobegne iz stana. Ona je otrčala u policiju i rekla šta joj se dogodilo, ali i šta je saznala o sudbini jedne osmogodišnje devojčice.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TV PINK PRINTSCREEN

Marija Ranđelović istakla je da je svaki slučaj sa kojima se susrećemo težak, jer je to teška psihopatočlogija. Posebno je, kaže, teško kada su deca žrtve.

- U slučaju devojčice iz kade to je život upropašten zanavek. Šta su radile institucije, šta je radila majka? Vrlo je važno šta majke preduzimaju zašto ne reaguju. Majke niko ne podržava, jer im niko ne veruje, imaju strah, nemaju prihoda, nemaju gde da odu, jer imaju decu, jer se boji da će im on uzeti decu, jer je emotivno vezana za njega, zato što brine, i zato što veruje da će biti bolje - rekla je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Nekada je bolje zapostaviti sve ovo, i izaći iz ovog odnosa, i spasiti decu, dodala je Ranđelović.

Ibro Ibrahimović kaže da su istitucije odgovorne za mnoge stvari, ali i društvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi majke optužujemo, i moramo da se zapitamo zašto smo samo posmatrači, i da upirmeo prst. Svi smo krivi - rekao je Ibrahimović.

Dejan Nestorović rekao je da je u Srbiji u toku nalet nasilja, a da je za sve najodgovorniji Centar za socijalni rad.

- Ja bih to sve raspustio i rasformirao, da se napravi novi - objašnjava Nestorović.

Na čelu nove institucije treba da budu agilni i operativni ljudi, rekao je on.

Autor: