AKTUELNO

Stojan Ilić (38) danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je u ponedeljak u Ripnju, oteo, silovao i ubio devojčicu N.P. (16), a zatim izbo njenu majku S. P. , ujaka D.P. i baku M. P.

Nesrećna devojčica nađena je mrtva u šipražju pored puta kod pruge Beograd-Niš. Na njenom telu bile su dve rane od noža. Stojan ju je, navodno, ubo u vrat i stomak. Na rukama je imala posekotine što ukazuje da se branila od ubice. Obdukcija je pokazala da je devojčicu pre zločina i silovao.

Nakon ubistva Stojan se uputio u njenu kuću. Istim nožem prvo je napao njenu majku S. P. koju je, nezvanično, sedam puta ubo u rame, leđa, vrat i butinu. Zatim, baku M.P. i ujaka koji su imali po jedan ubod nožem.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon zločina, Stojan je pobegao, ali ga je policija pronašla i opkolila. On se posle kratkotrajnih pregovora i predao.

Na teret mu se stavljaju najteža krivična dela i ukoliko se dokaže da ih je počinio uračunjiv preti mu kazna doživotnog zatvora.

Kako su naši reporteri saznali u Ripnju, Stojan je bio prvi komšija ubijene devojčice. On je gotovo svaki dan bio u njenoj kući i često ju je obasipao poklonima. I tog crnog ponedeljka pozvao je nju i brata da idu zajedno do prodavnice. Kada je mališan ušao u prodavnicu Stojan je odvezao devojčicu u deo Ripnja koji se zove Put za žuti breg gde je i počinio zločin.

Foto: Pink.rs, Facebook.com

Prema rečima komšija, njemu se sviđala devojčica. O motivu zločina samo se nagađa.

Jedni govore da je u pitanju crna magija, drugi pak neuzvraćena ljubav. Nesrećna N. P. živela je sa dedom. Otac se preselio u Belu zemlju, a majka se preudala u Kruševac.

#Ripanj

#Zločin