AKTUELNO

Ekipa Informera razgovarala je sa dečakom (10) koji je bio u OŠ "Vladislav Ribnikar" u trenutku kada je Kosta K. počeo da puca po svojim drugovima i nastavnicima.

On kaže da je sve bilo veoma strašno:

- Čuo sam 20 hitaca sa glavnog ulaza škole i ništa mi nije bilo jasno. Učiteljica je rekla da ostanemo svi tu, a onda je došao nastavnik istorije i rekao da je bila pucnjava u školi. Izleteli smo iz učionica, bila je opšta panika. Nismo znali šta se dešava. Došla je brzo policija, mislim da je bilo 10, 15 patrola - rekao je dečak (10) koji je i dalje u stanju šoka.

Majka dečaka koji je preživeo masakr kaže da su sva deca u školi van sebe, baš kao i njeno dete koje ide u četvrti razred ove osnovne škole:

- Moje dete je u potpunom stanju šoka. Iznenađen je i uplašen jer u odeljenju njegovog dobrog druga ima ranjenih. Ono što u ovom trenutku znamo da će nam naknadno biti javljeno kada će krenuti u školu. Sve im je ostalo u školi: jakne, torbe, knjige. Nemamo informacije šta će biti dalje - kaže za Informer majka dečaka, J.P..

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona nam prenosi da se svi roditelji plaše da li će ubica Kosta K. završiti u zatvoru:

- Roditelji znaju da ukoliko dete ima manje od 14 godina ne može da bude krivično gonjen i zato čekamo da vidimo da li ima 14 godina. Moj sin odbija da ide u školu, plaši se. Kaže da je mislio da se to samo dešava na filmovima, pita se se zašto se to dešava - prenosi nam zabrinuta majka.

Roditelji se preispituju zbog čega je došlo do ovakvog masakra koji nikada nije viđen u Srbiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi se sada svi pitamo zašto se ovo desilo. Da li je to zbog popularnih jutjubera, gejmera, agresije koju oni izazivaju. Učinićemo sve što je u našoj moći da sprečimo da se ovako nešto ponovi. Razgovaraćemo sa decom, pokušaćemo da saznamo da li ih nešto muči da do ovakvih situacija ne bi došlo više nikada - kaže naša sagovornica.

Ovo je trenutak hapšenja maloletnog ubice:

Autor: