AKTUELNO

Kosta K. (13) ubio je 3.maja osmoro vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. U masakru je ranjeno više osoba.

Kosta je po dolasku u školu, nešto pre 8.40 sati, ubio je čuvara, ranio dve dežurne učenice, a jednu ubio. Zatim se uputio ka učionici u kojoj je njegovo odeljenje VII-2 imalo čas istorije. Tamo je upucao nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, pa zapucao na učenike.

Ubijeno je osmoro đaka i čuvar škole, dok je teško ranjena nastavnica i nekoliko učenika. Jedna devojčica je i dalje životno ugrožena.

Foto: FOTO: Univerzum HD Media/N.M.

O tome da je učenik imao unapred pripremljen plan na konferenciji za medije pričao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kao i predsednik države Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Unapred pripremljen plan, lista "prioritetnih meta", Molotovljevi kokteli i dva očeva pištolja - tako je Kosta K. do detalja osmislio krvavi pir koji Srbija ne pamti. Posle zločina je sam pozvao policiju i rekao im kako je "psihopata". Nije pokazao ni trunku kajanja.

Sada je otkriveno i kako je napravio spsisak meta, odnosno šta mu je bio kriterijum.

Kako je za Pink rekla Minja Zirojević, član Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Kosta K. je na spisak stavio decu koja su bila u nečemu bolja od njega.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam da poznavala, niko ga nije poznavao, nije bio u toj smeni, došao je pre mesec dana. Došao je u smenu gde decu i ne poznaje...Zvali su ga na rođendane...Na spisku su bila deca koja su bolja od njega - u ocenama ili u nečemu drugom - istakal Zirojević.

Autor: